Rendezvények


Gyuri bácsi folyamatosan tart előadásokat országszerte, hogy minél több emberrel megoszthassa tudását a gyógynövények csodás tulajdonságairól!


Gyuri bácsi előadása az Everness Fesztiválon | Balatonakarattya | 2016. június 30. (16:45)

Jó hírünk van: június 28. és július 3. között a Györgytea csapattal kint leszünk az Everness Fesztiválon, Balatonakarattyán. Nagyon szimpatikus számunkra a rendezvény üzenete, az egészségtudatos gondolkodás, a természetvédelem, a társadalmi felelősségvállalás fontossága. Vagy, ahogy a fesztiválszervezők írják: „a tudatos jelenlét 5 napja, amely során megalkotjuk a világot, amelyben mindannyian élni szeretnénk”.
Itt mindenki egy békés, nyitott, felelősen gondolkodó közösség része lehet. Az Everness testi-lelki feltöltődést nyújt az odalátogatóknak: elgondolkodtató előadásokkal, változatos mozgásformákkal, harcművészettel, jógával, tánccal, léleképítő meditációs gyakorlatokkal, változatos masszázsfajtákkal, sokszínű világzenei koncertekkel és természetesen gyerekprogramokkal is készültek a szervezők.

Gyuri bácsi június 30-án 16.45-től tart előadást az Everness Fesztiválon a természet tiszteletéről, a gyógynövények erejéről, a tudatos egészségmegőrzés fontosságáról. Számára nagyon fontos a gyógynövényes tudás átadása, a népi gyógyászat tovább éltetése, és boldog, ha azt tapasztalja, hogy a fiatalok is érdeklődnek a természetes gyógymódok iránt.

Bár ő csak erre a napra látogat ki, csapatunk végig jelen lesz: ha a fesztivál forgatagában egy nyugodt, békés kuckót keres, ahol gyógytea kóstoltatással, személyre szabott gyógynövényes tanácsadással várják, feltétlenül érdemes Györgytea sátrát megkeresnie! Szeretettel várjuk a fesztiválozókat!

Kedvezményes jegyvásárlás: http://everness.hu/jegyek

 

Tanácsadás | Előadás | Árusítás

Helyszín: Everness Fesztivál, Balatonakarattya, Koppány sor 41. (Part Üdülő)

 

Gyuri bácsi előadása az I. Székelyföldi Gyógynövénynapon | Csíksomlyó | 2016. július 1.

Hagyományteremtő szándékkal, 2016. július 1-jén pénteken, 16.00-tól rendezik meg az I. Székelyföldi Gyógynövénynapot, Böjte Csaba testvér, ferences szerzetes által életre hívott Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói Szent István Gyermekotthonában. A rendezvényen Szabó Gyuri bácsi is előadást tart, többek között a másik Magyar Örökség Díjas, erdélyi füvesemberrel, Macalik Ernő tanár úrral együtt. Gyuri bácsi a csíksomlyói árvaház vezetőjét, Balázs Zsókát mindig teljes szívéből támogatta, a Kájoni Herbárium létrejöttében ötletgazdaként és szakmai mentorként is aktív részt vállalt. Az odalátogatókat egy szépen fejlődő közösségi kert, izgalmas szakmai előadások, gyógynövényes teaház, a székelyföldi gyógynövényporták bemutatkozása és közös bográcsozás is várja.

Az I. Székelyföldi Gyógynövénynap Facebook oldala:
https://www.facebook.com/I-Székelyföldi-Gyógynövénynap-478761552321693/
A Kájoni Herbárium Facebook oldala:
https://www.facebook.com/kajoniherbarium/?fref=ts
Egy korábbi beszámoló a Kájoni Herbárium létrejöttéről: http://gyorgytea.hu/cikkek-es-videok/udvozlet-erdelybol-bojte-csabatol
Videó a teaház megnyitásáról: http://gyorgytea.hu/fooldal/gyuri-bacsi-bojte-csabaval-szerepelt-az-erdelyi-magyar-televizioban

 

Előadás

Helyszín: Csíksomlyó (Hargita megye), Szent István Otthon, Mária Közösségi Kert és Kájoni Teaház 530203-Miercurea-Ciuc, Str. Szék, nr. 152.

 

X. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok | Bükkszentkereszt | 2016. július 9-10.

Látogasson el 2016. július 9-10-én (szombat-vasárnap) Bükkszentkeresztre, a X. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokra! A rendezvényt a Szabó Gyuri bácsi, a népi gyógyítás egyik legtapasztaltabb mestere hívta életre. A Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokon a látogatók megismerhetik a gyógynövények titkait, inspiráló előadásokon vehetnek részt, ellátogathatnak Gyuri bácsi gyógynövénykertjébe. Aki egyszer belekóstolt a Gyuri bácsi által életre hívott rendezvény hangulatába, az minden nyáron visszatér ebbe a hegyek által övezett, varázslatos faluba, így mára a Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok többezer ember számára igazi, közös ünnep.

Az idei, X. Gyógynövénynapok arra fókuszál, hogyan lehetünk harmóniában önmagunkkal, családunkkal és a természettel – ezt a témát reggeltől estig izgalmas szakmai előadások járják majd körül. Természetesen hangulatos gyógynövénytúra, óránként induló gyógynövénykert-látogatás, játékos gyógynövény-felismerés és gyógytea kóstolás is része a programnak. A szervezők a családokra is gondoltak: a gyerekek szabadtéri népi játékokkal játszhatnak és kézműves-foglalkozásokon ismerhetik meg a gyógynövényeket. A Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok látogatói ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon is részt vehetnek, és az alternatív gyógyítás képviselőivel is találkozhatnak. Kézművesek, népi iparművészek, tájjellegű és gyógynövényekkel készült ételek, valamint a falu lakóinak házi finomságai is várják a fesztiválozókat.

A 10 éves jubileum alkalmából a rendezvényen minden Györgytea termék 10%-os kedvezménnyel kapható.

A Gyógynövénynapokat mindenkinek ajánljuk, aki szeretne kiszakadni a mindennapi mókuskerékből, és eltölteni egy felhőtlen hétvégét a Bükk egyik romlatlan szépségű falujában, elhivatott szakemberek és természetszerető, rokon lelkek között.
A részletes programért kattintson ide: http://gyorgytea.hu/x-gyogynovenynapok

 

Tanácsadás | Előadás | Árusítás

Helyszín: Bükkszentkereszt