Immunerősítő kivonat 4-féle gyógynövényből, a Szabó család receptje alapján

Echinacea

 

Lopes-Szabó Zsuzsa az apjától, Gyuri bácsitól tanultak és modern kori tanulmányai alapján egy olyan új kivonatot fejlesztett ki, amely főként ismeretlen eredetű vírusos megbetegedésekre, influenzára, felső légúti fertőzésekre, megfázásra, enyhébb fertőzések és gyulladások kezelésére javasolt, mindezt cseppek formájában. A mostani időszakban, amikor az immunrendszerünk erősítése és szervezetünk ellenálló képességének növelése talán az egyik legfontosabb feladatunk a különböző vírusokkal szemben, egy ilyen készítmény hatásos fegyver lehet.

Hogyan került be a keskenylevelű kasvirág a Györgytea gyógynövénypatikájába?

Az új alkoholos kivonat fő összetevője, melyről a tinktúra a nevét is kapta, a keskenylevelű kasvirág (Echinacea angustifolia). Az echinacea sokak számára ismerős lehet, hiszen a növény különféle kivonatai napjainkban rendkívül sokféle készítményben megtalálhatóak. Főként immunerősítő hatásáról, valamint vírus- és baktériumölő tulajdonságairól ismert. Az ESCOP (Európai Fitoterápiás Tudományos Szövetség) szerint a kasvirág fajok visszatérő felső légúti betegségek (megfázás) megelőzésére ajánlottak. Viráguk présnedve különféle meghűléses és húgyúti betegségek kezelésére alkalmazható.

Miért pont a keskenylevelű kasvirág?

Zsuzsa a kasvirág keskenylevelű változatát használta fel a receptúrában. Hogy miért? Ezt a gyógynövényt az indiánok alkalmazták sebek gyógyítására, de a kasvirág segítségével kezelték a kígyómarásokat és a mérges rovarok csípéseit is. Európában emiatt hamar népszerű lett, Németországban a mai napig az egyik legkelendőbb gyógynövény. Kutatások szerint a két faj levelének hatása ugyanaz. Zsuzsa és Gyuri bácsi tapasztalata az, hogy a keskenylevelű kasvirág különböző gyógynövényekkel párosítva hatékonyabb a szervezet védekezőképességének erősítésében, mint a bíbor kasvirág.

Minőség

Az alkoholos kivonatok vagy tinktúrák készítésének fontos feltétele, hogy az alapanyagok tiszta, egészséges területekről legyenek begyűjtve, szárításuk pedig megfelelő hőmérsékleten, pormentes környezetben történjen. A Györgytea számára a minőség mindig is elsődleges szempont volt, így ebbe a termékbe is csak a legjobb alapanyagok kerültek.

Ezeréves családi tudás

A Szabó család több száz évre visszamenőleg rendelkezik népgyógyászati örökséggel. Zsuzsa apjától, Gyuri bácsitól tanult ismereteit vette alapul, melyeket modern kori kutatásaival és ismeretivel kiegészítve találta ki a receptúrát.

Együttes hatás

Zsuzsa és Gyuri bácsi is többször hangoztatta már, hogy ha többféle gyógynövényt összekeverünk, azok együtt sokkal hatékonyabbak, mint ha külön-külön fogyasztanánk őket, mert a bennük található hatóanyagok erősítik egymást. Szervezetünk mindig tudni fogja, miből mennyire van szükség. Az immunrendszer védelme és a hatásosabb vírus- és baktériumölő hatás érdekében az echinacea mellé került még csipkebogyó, lándzsás útifű és homoktövis bogyó is.

Miért pont alkoholos kivonat?

A gyógynövényeket számos formában fogyaszthatjuk, mert a hatóanyagok vízben, alkoholban vagy olajban oldódnak Ezért vannak vizes, alkoholos és olajos kivonatok. Az immunerősítő keverék számos hatóanyaga alkoholban jobban oldódik, mint vízben vagy olajban és kb. tízszeres koncentrációban van jelen, mint a vizes oldatban.

Az echinacea mellett mit tartalmaz még a kivonat?

  • Csipkebogyó (Rosa canina):
    A csipkebogyóban legendásan sok C-vitamin van, egy kicsi bogyóban több, mint egy nagy citromban. Alkoholos kivonat formájában képes megőrizni magas vitamintartalmát.
  • Lándzsás útifű (Plantago lanceolata):
    Az aukubin hatóanyagnak köszönhetően az útifű nagyon jó baktériumölő, légzőszervi betegségekre, köhögésre, asztmára alkalmazzuk. Nyálkaanyagai miatt kitűnő nyákoldó és köhögéscsillapító, légúti megbetegedésekre kiváló.
  • Homoktövis bogyó (Hippophaea rhamnoides):
    Már a VIII. században tibeti gyógyszerként jegyezték fel. Az „egészség tárának” is mondják. C-vitaminban, rendkívül gazdag, akárcsak a csipkebogyó. Antioxidáns, sejtvédő hatású.

Ha immunerősítés, akkor Györgytea

A Györgytea kínálatában több olyan termék és csomag is található, mely immunerősítésre ajánlott: Citromfüves teakeverék (Az egészség védője), Mezei kakukkfüves teakeverék (Immunerősítő tea), Immunerősítő csomag, de ide sorolhatnánk az Egészségvédő programot is.

Az Echinaceás alkoholos kivonat egyrészt abban különbözik az eddigi termékektől, hogy két olyan gyógynövény is megtalálható a készítményben, ami eddig nem volt elérhető a Györgytea kínálatában: a keskenylevelű kasvirág és a homoktövis. Másrészt pedig cseppek formájában hatékony kiegészítője lehet az egyéb immunerősítő teáknak, ezek ugyanis nem zárják ki egymást. Ha éppen nincs ideje elkészíteni esti teáját, akkor 20 csepp kivonat, és máris tett valamit szervezete ellenálló képességének javítása érdekében.

Ismerje meg részletesen a termék alkalmazását és az ellenjavallatokat!

Echinaceás alkoholos kivonat

Ajánlott termékek

Echinaceás alkoholos kivonat
Citromfüves teakeverék (Az egészség védője)
Mezei Kakukkfüves teakeverék (Immunerősítő tea)
Immunerősítő csomag
Téli csomag – 1. negyedéves egészségvédő csomag