Indul az allergiaszezon

Az allergiában szenvedők tudják, hogy a mogyoró, a nyír, a kőris, az éger és a tölgy virágzásával hivatalosan is kezdetét veszi az idei pollenszezon. Gyuri bácsi gyógynövényteáival azonban ez azt időszakot is könnyebben átvészelhetik azok, akik erre érzékenyek.

Mi is az az allergia?

Allergiáról akkor beszélünk, ha az immunrendszer túl nagy érzékenységgel, indokolatlan válasszal reagál a környezetében lévő idegen anyagokra, például pollenekre. Általában örökölhető az allergiára való hajlam, és gyakran a légzőszerveket támadja meg (szénanátha, asztma). Számos fajtáját ismerjük, ezek közül a leggyakrabban a pollenallergia és az ételallergia fordul elő. Sajnos mindkét allergia kialakulásában nagy szerepet játszik életmódunk, így kellő odafigyeléssel meg is tudnánk előzni a betegség megjelenését szervezetünkben.

Ép testben, ép lélek

Ahhoz, hogy immunrendszerünket megfelelően támogassuk, és ezzel könnyebben át tudjuk vészelni az allergiaszezont, fontos, hogy már hónapokkal előre tudjunk gondolkodni, azaz előzzük meg a bajt.

Első lépésként célszerű egy tisztitókúrát tartani. Ahogy a természetben a növényeknek, úgy az embereknek is szükségük van az „újjászületésre”. Akár spirituálisan, akár racionálisan gondolunk erre az időszakra, a tavasz ideális lehet a tisztítókúrák megkezdésére, hogy a télen lerakódott salakanyagoktól megszabadítsuk testünket. A méregtelenítő Csalánleveles teakeverék ideális választás a máj és a vese tökéletes működésének megőrzésére.

Második lépés, immunrendszerünk támogatása. A kellemes, kissé savanykás ízű csipkebogyó magas C-vitamin tartalmával erősíti szervezetünket, az orbáncfű pedig kedély- és emésztésjavító.

Harmadik lépésként vegyük fel a harcot az allergia ellen! A leghatékonyabb allergiaellenes gyógynövények a lándzsás útifű, a mezei kakukkfű, a fürtös menta. Ezen gyógynövények együttes ereje található meg Gyuri bácsi Lándzsás útifüves teakeverékében (Allergia tea), melyet kifejezetten ajánlunk a pollenallergiában szenvedőknek. Érdemes egész évben fogyasztani a teát, hogy szervezetünket felkészülten érje a következő tavaszi allergiaszezon.

Ajánlott termékek

Lándzsás útifüves teakeverék (Allergia tea)
Csalánleveles teakeverék (Tisztító tea)
Mezei kakukkfű tea
Fürtös menta tea