Tematikus cikkek

Hogyan vészeljük át a hosszú, hideg telet egészségesen?

A novemberi időjárás már emlékeztet minket arra, hogy hamarosan beköszönt a hideg, hosszú tél. Ilyenkor fokozottabban figyelnünk kell egészségünk megőrzésére.

Őszi méregtelenítés gyógynövényekkel

Évente legalább kétszer érdemes a szervezet méregtelenítését elvégezni. Egy őszi tisztítókúrával felkészítjük testünket a hosszú, hideg télre.

Túrázzunk kíméletesen

Van, akinek a nyár vége szomorúságot jelent, míg másoknak, a kirándulás szerelmeseinek, egy új, csodálatos korszak kezdetét.

Iskolakezdés kicsit másképp

Szeptember elsején becsöngetnek az iskolákban. Kezdetét veszi egy intenzív időszak, mind a gyermekek, mind pedig szüleik számára. Mely gyógynövények lehetnek segítségünkre ebben a gyakran szorongással, stresszel teli hónapban?

Ideális testsúly = egészséges, hosszú élet

Változatos, vitamindús étrenddel és a gyógyteák segítségével nemcsak a makacs zsírpárnáktól szabadulunk meg, hanem fittek és egészségesek leszünk

Mit tehetünk a szorongás ellen?

A család, az erős érzelmi kötődés sokat segít mentális egészségünk megőrzésében. Az együtt töltött idő feltölt energiával és boldogsághormonokat szabadít fel. De mit tehetünk lelki egyensúlyunk megőrzése érdekében, ha a sokáig nélkülöznünk kell szeretteinket?

Indul az allergiaszezon

Madárcsicsergés, virágzó meggyfák, lágy szellő és simogató napsütés. Áprilisban beköszöntött a tavasz, egyre csalogatóbb a téli álomból ébredező vidám természet. De nem mindenkinek felhőtlen az öröme kora tavasszal.

Az 5 legjobb gyógynövény az immunrendszer erősítéséhez

Mi az, amit így, a tél végén biztosan megtehetünk az egészségünkért? Segítsünk gyógynövényekkel a szervezetünknek, hogy megerősítsük természetes védekezőképességét!

5 gyógynövénytea stressz ellen

Gyógynövényekkel is tehetünk a stressz ellen, ahelyett, hogy függőséget okozó nyugtatókat, altatókat, antidepresszánsokat szednénk.

5 gyógynövény a máj és az epe tisztítására

Az őszt mindig érdemes egy kiadós méregtelenítéssel indítani. Most kifejezetten a máj- és epetisztító gyógynövényekre fókuszáltunk: úgy gondoltuk, megér egy cikket.