Tematikus cikkek

Ideális testsúly = egészséges, hosszú élet

Változatos, vitamindús étrenddel és a gyógyteák segítségével nemcsak a makacs zsírpárnáktól szabadulunk meg, hanem fittek és egészségesek leszünk

Mit tehetünk a szorongás ellen?

A család, az erős érzelmi kötődés sokat segít mentális egészségünk megőrzésében. Az együtt töltött idő feltölt energiával és boldogsághormonokat szabadít fel. De mit tehetünk lelki egyensúlyunk megőrzése érdekében, ha a sokáig nélkülöznünk kell szeretteinket?

Indul az allergiaszezon

Madárcsicsergés, virágzó meggyfák, lágy szellő és simogató napsütés. Áprilisban beköszöntött a tavasz, egyre csalogatóbb a téli álomból ébredező vidám természet. De nem mindenkinek felhőtlen az öröme kora tavasszal.

Az 5 legjobb gyógynövény az immunrendszer erősítéséhez

Mi az, amit így, a tél végén biztosan megtehetünk az egészségünkért? Segítsünk gyógynövényekkel a szervezetünknek, hogy megerősítsük természetes védekezőképességét!

5 gyógynövénytea stressz ellen

Gyógynövényekkel is tehetünk a stressz ellen, ahelyett, hogy függőséget okozó nyugtatókat, altatókat, antidepresszánsokat szednénk.

5 gyógynövény a máj és az epe tisztítására

Az őszt mindig érdemes egy kiadós méregtelenítéssel indítani. Most kifejezetten a máj- és epetisztító gyógynövényekre fókuszáltunk: úgy gondoltuk, megér egy cikket.

Az 5 legjobb gyógynövény alvászavarok ellen

Tudta, hogy ma már több mint 200-féle alvásproblémát tartunk számon? És azt, hogy a biológiai óránk felborítása milyen egészségromboló következményekkel jár? Gyógynövényekkel is tehetünk a pihentetőbb alvásért.

Vérnyomás-kisokos 3.

Miért nevezzük a magas vérnyomást csendes gyilkosnak? Hogyan csökkenthető a magas vérnyomás természetes módszerekkel? Lopes-Szabó Zsuzsa Vérnyomás-kisokosának befejező részéből megtudhatja.

Vérnyomás-kisokos 2.

Melyik a legjobb vérnyomásmérő? Mi a különbség a vérnyomás és a pulzus között? Honnan tudhatjuk, hogy a normális tartományban van-e a vérnyomásunk? Lopes-Szabó Zsuzsa Vérnyomás-kisokos sorozatából választ kap kérdéseire.

Vérnyomás-kisokos 1.

Hogyan kell vérnyomást mérni? Mi számít magas vérnyomásnak? Mikor kell feltétlenül orvoshoz fordulni? Lopes-Szabó Zsuzsa Vérnyomás-kisokos sorozatából választ kap kérdéseire.

5 gyógynövény a vesék védelméért

Miért igyak többet, nem vagyok szomjas – mondják sokan, és nem is tudják, hogy ezzel az egyik legfőbb méregtelenítő szervük munkáját akadályozzák.

Gyógynövényes tippek a téli bosszúságok ellen

Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta cikkéből kiderül, mikor érdemes a gyógynövényeket segítségül hívni, hogy hamar kilábaljunk a tipikus téli betegségekből.