Tematikus cikkek

A pótolhatatlan vér

A vér semmivel sem pótolható. Nem véletlenül helyeződik nagy hangsúly a Véradók világnapjára, mely június 14-e. Ezen a napon fejezzük ki tiszteletünket azok iránt, akik önzetlenül adják vérüket, rászoruló embertársaik megsegítésére.

A sportolást támogató gyógynövények

Szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. A gyógynövények ehhez is segítséget nyújthatnak.

Gyógynövényekkel a magas vérnyomás ellen

Napjaink leggyakoribb betegségei közt tartják számon a magas vérnyomást. Sokan akár évekig nem veszik észre, hogy magas a vérnyomásuk, ezért is nevezik csendes gyilkosnak. Pedig, ha figyelünk a jelekre és időben elkezdünk foglalkozni vele, akkor természetes gyógymódokkal normális értéken tudjuk tartani vérnyomásunkat.

Gyógytea és a gyerekek

Amikor egy gyerek eléri azt a kort, hogy közösségbe kerül, gyakrabban betegszik meg. Mit tehetünk ilyenkor, hogy ne kelljen rögtön gyógyszerhez nyúlni?

Tavaszi szél pollent áraszt, avagy mire figyeljünk, mielőtt útnak indulunk

Sokak számára a tavasz nemcsak a tél lezárultát, a természet ébredését, de sajnos az allergiaszezon kezdetét is jelenti. Viszont kellően fel tudunk készülni rá, ha megfogadunk néhány tanácsot és megismerünk pár gyógynövényt.

A nők rejtett betegsége: az endometriózis

Talán kevesen tudják, de március az endometriózis hónapja, azé a népbetegségé, ami rengeteg nőt érint.

A nagy tavaszi életmódváltás

Napjainkban nagyon divatos az, ha valaki életmódváltásba kezd. De vajon tudjuk is, miről van szó, vagy csak dobálózunk a kifejezésekkel?

Böjtölés gyógynövényekkel

A böjt vallási fogalom, jelentése: tartózkodás az étkezéstől (teljes böjtölés) vagy csak a hústól és zsíros ételektől bizonyos napokon.

Tippek a téli lehangoltság leküzdésére

Talán senki számára nem ismeretlen az érzés, hogy a korai sötétedéssel az energiaszintünk csökken és fásultakká, levertekké válunk. Valahogy még nagyon messzinek tűnik a tavasz…