Tematikus cikkek

Böjtölés gyógynövényekkel

A böjt vallási fogalom, jelentése: tartózkodás az étkezéstől (teljes böjtölés) vagy csak a hústól és zsíros ételektől bizonyos napokon.

Tippek a téli lehangoltság leküzdésére

Talán senki számára nem ismeretlen az érzés, hogy a korai sötétedéssel az energiaszintünk csökken és fásultakká, levertekké válunk. Valahogy még nagyon messzinek tűnik a tavasz…

Koncentrációt javító, memóriát fejlesztő gyógynövények

A január egy kicsit mostoha hónap. Nem sokan szeretik, hosszú és eseménytelen, ráadásul sokunknak a vizsgaidőszak jut róla eszébe.

Karácsony egészségesen

A szeretet ünnepe a finom ételekről is szól. Sokat, sokfélét eszünk, és általában még megemészteni sincs időnk a fogásokat, máris jön a következő. A gyógyteák segíthetik az emésztés fárasztó munkáját.

Hogyan vészeljük át a hosszú, hideg telet egészségesen?

A novemberi időjárás már emlékeztet minket arra, hogy hamarosan beköszönt a hideg, hosszú tél. Ilyenkor fokozottabban figyelnünk kell egészségünk megőrzésére.

Őszi méregtelenítés gyógynövényekkel

Évente legalább kétszer érdemes a szervezet méregtelenítését elvégezni. Egy őszi tisztítókúrával felkészítjük testünket a hosszú, hideg télre.

Túrázzunk kíméletesen

Van, akinek a nyár vége szomorúságot jelent, míg másoknak, a kirándulás szerelmeseinek, egy új, csodálatos korszak kezdetét.

Iskolakezdés kicsit másképp

Szeptember elsején becsöngetnek az iskolákban. Kezdetét veszi egy intenzív időszak, mind a gyermekek, mind pedig szüleik számára. Mely gyógynövények lehetnek segítségünkre ebben a gyakran szorongással, stresszel teli hónapban?

Ideális testsúly = egészséges, hosszú élet

Változatos, vitamindús étrenddel és a gyógyteák segítségével nemcsak a makacs zsírpárnáktól szabadulunk meg, hanem fittek és egészségesek leszünk

Mit tehetünk a szorongás ellen?

A család, az erős érzelmi kötődés sokat segít mentális egészségünk megőrzésében. Az együtt töltött idő feltölt energiával és boldogsághormonokat szabadít fel. De mit tehetünk lelki egyensúlyunk megőrzése érdekében, ha a sokáig nélkülöznünk kell szeretteinket?