Tematikus cikkek

Őszi méregtelenítés 8-féle gyógynövénnyel, egyetlen keverék teában

Lehetséges az, hogy 8-féle gyógynövény teáját reggelente egyszerre megigyunk 6 héten keresztül? A jó hírünk az, hogy igen, és ráadásul így sokkal hatásosabb.

Szív- és érrendszeri betegségek kezelése gyógynövényekkel

Egy ember szíve 70 év alatt két és fél milliárdszor ver, naponta 100.000-szer. Egy nap alatt 9.000 liter vért pumpál ereinkbe, hogy létfontosságú oxigént és tápanyagot juttasson el a 37 billió emberi sejtbe. Ha nem vigyázunk rá, elfárad és megáll.

Forró nyár, hideg tea

Kint tombol a kánikula, így még fontosabb odafigyelni szervezetünk folyadékpótlására. A cukros üdítőktől csak szomjasabbak leszünk, így kiváló választás, ha a víz mellett, inkább egészséges, hűsítő gyógyteákat kortyolgatunk.

Gyógynövények a bőr védelmében

A bőrünk egyik legfontosabb funkciója szervezetünk külső behatásoktól való védelme. Ezért is szükséges, hogy kellő figyelmet szánjunk – főleg nyáron – megóvására. Nézzük meg, milyen gyógynövényekkel tudunk természetes biztonságot nyújtani bőrünknek.

A pótolhatatlan vér

A vér semmivel sem pótolható. Nem véletlenül helyeződik nagy hangsúly a Véradók világnapjára, mely június 14-e. Ezen a napon fejezzük ki tiszteletünket azok iránt, akik önzetlenül adják vérüket, rászoruló embertársaik megsegítésére.

A sportolást támogató gyógynövények

Szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. A gyógynövények ehhez is segítséget nyújthatnak.

Gyógynövényekkel a magas vérnyomás ellen

Napjaink leggyakoribb betegségei közt tartják számon a magas vérnyomást. Sokan akár évekig nem veszik észre, hogy magas a vérnyomásuk, ezért is nevezik csendes gyilkosnak. Pedig, ha figyelünk a jelekre és időben elkezdünk foglalkozni vele, akkor természetes gyógymódokkal normális értéken tudjuk tartani vérnyomásunkat.

Gyógytea és a gyerekek

Amikor egy gyerek eléri azt a kort, hogy közösségbe kerül, gyakrabban betegszik meg. Mit tehetünk ilyenkor, hogy ne kelljen rögtön gyógyszerhez nyúlni?

Tavaszi szél pollent áraszt, avagy mire figyeljünk, mielőtt útnak indulunk

Sokak számára a tavasz nemcsak a tél lezárultát, a természet ébredését, de sajnos az allergiaszezon kezdetét is jelenti. Viszont kellően fel tudunk készülni rá, ha megfogadunk néhány tanácsot és megismerünk pár gyógynövényt.