XVI. Bükkszentkereszti Gombanapok

Tanácsadás
Előadás
Árusítás
Időpont: 2019. 10. 05. 10.00 - 2019. 10. 06. 18.00
Helyszín: 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth utca 41.

Október 5-én szombaton és 6-án vasárnap, a XVI. Bükkszentkereszti Gombanapokon, az ország legeredetibb gombás rendezvényén gombaszedő túrák, a  Miskolci Gombász Egyesület gombakiállítása, gombavizsgálat, gombapiac, gomba-kvíz, gombás főzőverseny és gombás ételek kóstolója is várja a látogatókat.

A gombafőző versenyre a regisztráció kötelező, nevezési díj nincs. Regisztrálni október 1-ig lehet, kizárólag ezen az űrlapon. A verseny a résztvevő csapatok számára szombaton reggel 8-kor kezdődik, a zsűri délután 3-kor kezdi az értékelést, a díjazottakat 4-kor hirdetik ki. A kétnapos fesztivál legnagyobb vonzereje persze az, hogy a finomságokból kóstolójegy váltásával a résztvevők is kaphatnak.

A fesztiválon fellépnek a helyi hagyományőrzők, lesz tombola, koncertek, versenytánc bemutató, utcabál, borászati bemutató, a kisgyerekes családokat kézműves foglalkozások, bábszínház, arcfestés, óriáscsúszda és állatsimogató is várja majd. A fellépők részletes listájáért kattintson az esemény Facebook oldalára!

A gyógynövénybarátok számára fontos hír, hogy vasárnap, október 6-án 14.30-15.30 között Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember is tart majd előadást a gyógynövények egészségmegőrző szerepéről. A Gyógynövényházban (3557 Bükkszentkereszt, Kossuth utca 33.) és a Gyógynövényház előtt, a Györgytea árusítási ponton a rendezvény mindkét napján teakóstolással és személyes gyógynövényes tanácsadással várják az érdeklődőket.

A rendezvényre a belépés díja: 500,- Ft/ fő. 10 éves kor alatt ingyenes a belépés. A kóstolójegy ára: 1.000,- Ft/darab. A parkolást Bükkszentkereszt Önkormányzata térítésmentesen biztosítja a rendezvény résztvevői számára.

Várunk szeretettel Bükkszentkeresztre minden természetbarátot!

Nézze meg a térképen!