XIII. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok

Tanácsadás
Előadás
Árusítás
Időpont: 2019. 07. 13. - 2019. 07. 14.
Helyszín: Bükkszentkereszt

Látogasson el 2019. július 13-14-én (szombat-vasárnap) Bükkszentkeresztre, a XIII. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokra! A Bükk egyik legszebb kis településén tartott hétvégi rendezvény sok természetbarát számára az egyik legfontosabb nyárindító esemény.

Ezt az országos gyógynövénytalálkozót Szabó Gyuri bácsi, a népi gyógyítás egyik legtapasztaltabb mestere hívta életre. A Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokon a látogatók megismerhetik a gyógynövények titkait, inspiráló előadásokon vehetnek részt, ellátogathatnak Gyuri bácsi gyógynövénykertjébe. Aki egyszer belekóstolt a Gyuri bácsi által életre hívott fesztivál hangulatába, az minden nyáron visszatér ebbe a hegyek által övezett, varázslatos faluba, így mára a Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok többezer ember számára igazi, közös ünnep.

2019-ben is izgalmas témánk lesz, a „Szívvel-lélekkel, gyógynövényekkel” mottó köré építjük fel a programot. Rendkívül izgalmas előadói csapatot sikerült meghívnunk a rendezvényre,  fesztiválon meghallgathatják Für Anikó Jászai Mari-díjas színésznőt, Rakonczay Gábor, Guinness-díjas hajóst, Dr. Hegyi Gabriellát, a Yamamoto Intézet alapítóját és vezetőjét, Dr. Sári Erzsébet belgyógyász, természetgyógyászt, Soltész Erzsébet dietetikust, Orbán Zoltánt, a Magyar Madártani Egyesület szóvivőjét, Lehoczki Lászlót, a Miskolci Spider Speciális Mentőcsapat vezetőjét, Dr. Halmy Esztert, a Magyar Elhízástudományi Társaság ügyvezető elnökét, Dr. Kautzky-Szemők Adrienn természetgyógyászt, Dr. Pottyondi Ákost földművest, az Ürmös Alapítvány vezetőjét, Nagy Réka (Ökoanyu) bloggert, Navratil Andrea népdalénekes, ökológust. Természetesen Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember és lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa természetgyógyász, okleveles fitoterapeuta a fesztivál mindkét napján tart majd előadást.A Gyógynövénynapok műsorvezetői Kertész Zsuzsa és Lehoczki Éva lesznek.
Hangulatos gyógynövénytúra, játékos gyógynövény-felismerés és gyógynövénytea kóstolás is része a programnak. A látogatók ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon is részt vehetnek az Egészségkamion jóvoltából. A Diabess sátorban a cukorbetegek kapnak személyre szóló tanácsokat, a Györgytea tanácsadás sátorban pedig gyógyteákkal kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak választ a vendégek. A Közösségi Házban jóga és Aviva foglalkozásokba lehet bekapcsolódni, a helyi általános iskola tornatermének galériáján pedig képzett masszőrök várják a látogatókat. A szervezők a családokra is gondoltak: a gyerekek szabadtéri népi játékokkal játszhatnak és kézműves-foglalkozásokon ismerhetik meg a gyógynövényeket. Kint lesz a Mackó Kórház, melynek tagjai képzett egészségügyi szakemberek, akik az óvodás-kisiskolás korosztály részére tartanak valósághű, látványos szemléltető foglalkozásokat. Kézművesek, népi iparművészek, tájjellegű ételek, valamint a falu lakóinak házi finomságai is várják a fesztiválozókat.

A Gyógynövénynapokat mindenkinek ajánljuk, aki szeretne kiszakadni a mindennapi mókuskerékből, és eltölteni egy felhőtlen hétvégét a Bükk egyik romlatlan szépségű falujában, elhivatott szakemberek és természetszerető, rokon lelkek között.

A fesztiválra a belépés ingyenes.

A részletes program ide kattintva elérhető weboldalunkon.

Nézze meg a térképen!