Magyar Ízek Utcája

Tanácsadás
Árusítás
Időpont: 2019. 08. 18. - 2019. 08. 20.
Helyszín: 1013 Budapest, Lánchíd utca

A Magyar Ízek Utcájának Védegylete idén tizedik alkalommal szervezi meg az augusztus 20-i Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényeként a Magyar Ízek Utcáját, mely az év egyik legnagyobb látogatottságú, ingyenes gasztronómiai eseménye.

A gasztrofesztivál idén is háromnapos lesz, 2019. augusztus 18-19-20-án várják a szervezők a budai Várkert Bazár elé az újdonságok iránt érdeklődőket. Évről-évre ezen a fesztiválon mutatják be az Ország Tortáját és a Szent István napi kenyeret. Magyarország Cukormentes Tortáját is itt lehet először megkóstolni.  Számtalan gasztronómiai különlegesség is megjelenik az ország és a Kárpát-medence minden tájáról: bajai halászlé, karcagi birkapörkölt, számtalan kiváló kézműves termék, gyömbéres kolbász, pálinkakülönlegességek, magyar halkülönlegességek, házi sörök, szatmári töltött káposzta.

Magyarország, a Kárpát-medence és a velünk élő nemzetiségek sokszínű gasztrokultúrája vonul fel itt, kizárólag olyan kiállítóktól, akik minőségi, helyi alapanyagokból készítik el termékeiket. A rendezvényen jó pár őstermelő és számtalan élelmiszer-előállító is képviselteti magát pl. lekvárokkal, gyümölcslevekkel, kézműves sörökkel, borokkal, húskészítményekkel, sajtokkal.

Természetesen gyógynövény-alapú termékeket is találnak a vásáron: a Györgytea standnál Szabó Gyuri bácsi gyógynövényes teái mutatkoznak be. Ha a vásár forgatagában egy nyugodt, békés kuckót keres, ahol 100%-ban gyógynövény alapú, mindenféle mesterséges adalékanyagtól mentes teákkal, személyre szabott gyógynövényes tanácsadással várják, feltétlenül érdemes a Györgytea standot megkeresnie!

Nézze meg a térképen!