IV. Székelyföldi Gyógynövénynap és Nyitott Kertek

Előadás
Időpont: 2019. 07. 05.
Helyszín: Csíksomlyó (Hargita megye), Szent István Otthon, Mária Közösségi Kert és Kájoni Teaház 530203-Miercurea-Ciuc, Str. Szék, nr. 152.

Idén 2019. július 5-én, pénteken rendezik meg a IV. Székelyföldi Gyógynövénynapot, Böjte Csaba ferences szerzetes által életre hívott Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói Szent István Gyermekvédelmi Központjában.

A IV. Székelyföldi Gyógynövénynap célja, hogy megismertesse a gyógynövényeket az érdeklődőkkel, valamint népszerűsítse a székelyföldi gyógynövényeket és azok mindennapos használatát. Székelyföldi és magyarországi előadók, székelyföldi termelők és szakemberek egy nagy ünneppel várják a gyógynövények és használatuk után érdeklődőket.

A rendezvényen természetesen Szabó Gyuri bácsi – aki a Kájoni Herbárium létrejöttében ötletgazdaként és szakmai mentorként is aktív részt vállalt – is tart majd előadást.Az odalátogatókat egy szépen fejlődő közösségi kert, gyógynövényes teaház, számos izgalmas szakmai előadás és a székelyföldi gyógynövényes családi gazdaságok bemutatkozása várja.

A IV. Székelyföldi Gyógynövénynap Facebook oldala: https://hu-hu.facebook.com/gyogynovenynap/

Nézze meg a térképen!