Levendulaszüret Gyuri bácsi gyógynövénykertjében

Július 17-én és 18-án szombaton és vasárnap ismét lehet jönni
levendulát szedni Gyuri bácsi régi gyógynövénykertjébe,  9:30-tól 17:30-ig.

Levendulaszüret 2021

Miért is jó a levendula?

A levendulát nemcsak jellegzetesen kellemes illata miatt szeretjük, de akár teaként, akár szörpként, vagy épp kis zsákba téve molyirtóként, valamint nyugtató hatása miatt, alváskönnyítőként is alkalmazható.

Ha teát készítünk belőle, az kiváló idegnyugtató, étvágyjavító hatással lehet ránk. Forrázatával meg lehet szüntetni az ideges szívdobogást, felfúvódás ellen is jó, valamint migrént, szédülést, melankóliát is gyógyít. Vízhajtó hatása is van.

Tekintse meg kis kedvcsináló videónkat, melyben Gyuri bácsit láthatjuk levendulái között.

Részvételi feltételek

 1. Csak Györgyteás papírzacskó használható a szedéshez
  A levendulát kizárólag az új Gyógynövénykert boltjában megvásárolt, pecséttel ellátott papírzacskóba lehet szedni. A kis papírzacskó ára: 1500 Ft, a nagy papírzacskó ára: 2500 Ft.
 2. Parkolási lehetőség a Gyógynövényháznál
  Mivel a Gyógynövénykert előtti parkolóban limitált a parkolási lehetőség, ezért parkolni a Gyógynövényház mellett érdemes, onnan gyalog 10-15 perces sétával közelíthető meg a Gyógynövénykert, mely 9.30-17.30 óra között van nyitva.
 3. Kiskorúak csak szülői felügyelettel vehetnek részt a programon
  Kiskorú gyermek kizárólag felnőtt felügyelete mellett, és annak felelősségére vehet részt a szedésben.
 4. Megmutatjuk, hogyan gyűjthető szakszerűen a levendula
  Kérjük, hogy hozzanak magukkal a levendula szüretelésére alkalmas metszőollót, ollót! (Korlátozott számban, 500 Ft letéti díj ellenében a helyszínen is biztosítunk metszőollót.) A levendulát törni vagy tépni nem szabad, a szervezők kérése az, hogy szakszerűen vágják le a levendulát, hogy jövőre is teremjen, és ne sérüljön a növény. Csak a kijelölt bokrok szedhetőek. A helyszínen kollégáink bemutatják, hogyan kell szakszerűen gyűjteni.
 5. Kérjük, vigyázzanak magukra!
  Kérjük, az időjárásra való tekintettel hozzanak magukkal naptejet, szalmakalapot vagy sapkát és elegendő ivóvizet. Vegyék figyelembe, hogy a levendula virágát a méhek és darazsak is kedvelik, így legyenek óvatosak szedés közben. Akik allergiásak a méhcsípésre, készüljenek fel a szükséges ellenanyaggal.
 6. Egyéb látnivalók
  A régi kert mellett található Gyuri bácsi új Gyógynövénykertje, amelynek boltjában a gyűjtőzacskók is kaphatóak. Nézzenek be ebbe a gyönyörű kertbe is, ha már ott járnak. Levendulagyűjtés előtt vagy után feltétlenül érdemes felkeresni a meseszép panorámát nyújtó kilátót, és ellátogatni a gyógyító kövekhez is.

A szervezők az időpont- és a programváltoztatás jogát fenntartják! A gyűjtés addig tart, míg van szüretelhető levendula.

Ajánlott termékek

Levendula textilzsák