Gyuri bácsi termékeivel kapcsolatos kérdések

1. Miért ajánlják Gyuri bácsi termékeit?

Gyuri bácsi és munkatársai a gyógynövényeket a Bükkben, tiszta természeti lelőhelyeken gyűjtik. Az aprítás, szárítás odafigyeléssel, gondos munkával történik. Bízunk Gyuri bácsi szaktudásában.Továbbá nagyra értékeljük és jó szívvel ajánljuk teakeverékeit, melyeket sok évtizedes tapasztalata alapján állított össze.

2. Fogyasztható a lejárt szavatosságú gyógytea, és ha igen akkor meddig?

A gyógynövények esetében is, csakúgy mint a gyógyszereknél a szavatossági idő egy biztonsági ráhagyással készül. A gyógynövények másfél évig megőrzik szavatosságukat. A zacskókon levő dátum után fél évvel még nyugodtan fogyaszthatók.

3. A Babaváró csomag lépcsőit lehet egyszerre használni?

A tisztítást és méherősítést lehet egyszerre végezni. A csomag többi részét csak akkor kezdjék el használni, amikor ezt a két szakaszt már befejezték.

4. Mi a különbség a három könyv között?

A “Javasasszony Unokája” Gyuri bácsi első könyve, melyben 28 féle gyógynövényről ír és szerepel benne egy keverék tea recepttár. A második könyvet lányával, Lopes-Szabó Zsuzsával írták, címe “A Bükki Füvesember Gyógynövényei”, benne 60 féle gyógynövény szerepel valamint Gyuri bácsi híres egészségvédő naptára. A harmadik könyv, “A bükki füvesember nyomában” az idei könyvhétre jelent meg, Zsuzsa önálló munkája, az eddigi legbővebb, 71 gyógynövénnyel. A könyv végén abc sorrendbe foglalva megtalálják, melyik betegségre milyen gyógynövényeket ajánl a népgyógyászat. Ez az index megkönnyíti a könyv használatát. A modern füveskönyv tele van szebbnél szebb szemet gyönyörködtető fényképpel.

5. Hogyan kell a tinktúrákat használni?

A pásztortáska és a fekete nadálytő tinktúrákat külsőleg alkalmazzuk. Az orbáncfű tinktúrát pedig belsőleg, napi egy mokkáskanállal lehet fogyasztani. Lehet folyadékban is hígítani, az orbáncfű alkoholos kivonatát.

6. Ha iszom a tinktúrát, tudok vezetni?

Igen, egy mokkáskanálnyi tinktúra nem lesz hatással a koordináció képességekre.

7. A négyes fogat teákat hogyan igyam?

Minden negyedik nap kell egy csésze teát meginni, a következőképpen: 1. nap: éhgyomorra egy csésze aranyvesszőfű tea (máj, epe, vese, hólyag) 4. nap: éhgyomorra egy csésze galagonya virágos ágvég tea (vérnyomáscsökkentő, értisztító, szívritmus szabályozó) 8. nap:egy csésze orbáncfű tea este (nyugtató, immunerősítő) 12.nap nőknek napközben bármikor 1 csésze cickafark tea (növényi ösztrogén) 12.nap férfiaknak 1 csésze kisvirágú füzike éhgyomorra (prosztata) A továbbiakban minden negyedik nap ilyen sorrendben kell egy-egy csésze teát elfogyasztani.

8. Nekem nem használ a tea, mit csináltam rosszul?

Mindig ügyeljünk arra, hogy se gyógyszerrel, se más bajra használt gyógynövénnyel vagy egyéb készítménnyel ne használjuk egyszerre a teákat. Mindig legyen 2 óra szünet a különböző készítmények között /tea, gyógyszer/, hogy ne gátolják egymás felszívódását. Ha egy adott problémára fogyaszt teát, akkor próbáljon meg egy másik gyógynövényt, amit ugyanerre a bajra ajánlunk. Nem mindenkinek hat minden gyógynövény ugyanúgy. Ha egyik tea nem használ, egy másik biztosan fog.