Új tinktúrák Gyuri bácsi patikájában!

Gyuri bácsi tinktúrái 3 új termékkel bővülnek: galagonya, kakukkfű és szurokfű tinktúrával.A tinktúrák alkoholos gyógynövénykivonatok. Készítésüknél a növényi részeket tömény alkoholban meghatározott ideig áztatjuk. Ezzel az eljárással hosszú ideig eltartható gyógynövénykivonatot kapunk, amit könnyen szállíthatunk apró üvegcsékben.

Galagonya virágzó ágvég alkoholos kivonat 

 

Csipkebogyó

Galagonya(Crataegus monogyna)

Gyógyhatása:A galagonya a szívelégtelenség kezelésének biztonságos szere. Használható szíverősítésre, időskori szív- és keringési elégtelenségre, érelmeszesedésre.Hatóanyagai (flavonoidok, procianidin) a szív verési- és perctérfogatát megemelik, perifériális értágulatot eredményeznek, így csökkentik a vérnyomást. Idegnyugtató hatása is van, különösen a szimpatikus idegekre hat. Javítja a szív oxigén- és vérellátását, segíti a szívizom munkavégzését. Elősegíti az érfalakon lerakódott koleszterin bomlását, szabadgyökfogó, antioxidáns.Naponta 3×13 csepp fogyasztása ajánlott étkezés előtt, magában vagy kevés folyadékba keverve.

 

 

 

 

 

Mezei kakukkfű alkoholos kivonat

 

 

 

Mezei kakukkfű

Mezei kakukkfű(Thymus serpyllum)

tinkturauveg

Gyógyhatása:A kakukkfű alkoholos kivonata lázzal nem járó meghűléses illetve felső légúti betegségek esetén alkalmazható. Hatóanyagai köptető, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és hörgőgörcsoldó hatásúak. A kakukkfű általános immunerősítő tulajdonságánál fogva növeli a szervezet védekezőképességét, ellenálló képességét. Megszünteti az általános gyengeségérzetet.Naponta 3×13 csepp fogyasztása ajánlott étkezés előtt, magában vagy kevés folyadékba keverve.

 

 

 

Szurokfű alkoholos kivonat

 

 

 

galagonya_matt

Szurokfű (Origanum vulgare subsp. vulgare)

tinkturauveg

Gyógyhatása:A szurokfű hatóanyagai révén erős antibakteriális és antifungális (gombaölő) hatással rendelkezik. Használható légúti betegségek, hurutok kezelésére, étvágytalanságra és emésztésjavításra, görcsoldásra. Megakadályozza a candida gomba szaporodását. Szabályozza a hormonháztartás és a nyirokrendszer működését. A népi gyógyászat pajzsmirigy megbetegedések esetén is ajánlja.Naponta 3×13 csepp fogyasztása ajánlott étkezés előtt, magában vagy kevés folyadékba keverve.

osszestinktura-1024×682