Egészségügyi tanácsadók a Gyógynövénynapokon

Egyre szélesebb a gyógyító, egészségmegőrző módszerek skálája. Lassan a nyugati orvoslás is nyit a gyógynövények, az akupunktúra, a relaxáció felé. Reményeink szerint az alternatív és a hagyományos orvoslás egyre inkább kéz a kézben járnak majd, segítve, kiegészítve egymást egy-egy probléma megoldásában. Az idei Gyógynövénynapokon is sokféle egészségügyi tanácsadóval, orvossal, masszőrrel találkozhatnak, akik mind egészségüket, gyógyulásukat hivatottak szolgálni.

A gyógymasszázs hatásos a gerincproblémákra

A gyógymasszázs hatásos a gerincproblémákra

Kőrösi Gyula – gyógymasszázs, manuálterápiaA gerinc és ízületi problémák alternatív terápiái ajánlottak a gyerekkortól egészen az idősebb korig. Segítségükkel helyrehozható például a gyerekkori gerincferdülés, a nyak-, a térdízületi problémák, a lerakódott „fehér rozsda”, azaz a meszesedés. Gyula a Gyógynövénynapokon 10 perces bemutató kezeléseket fog tartani.T. Nagy Sándor – Bemer terápiaA betegségek nagy része oxigénhiányra, a mikrokeringés zavarára vezethető vissza. A BEMER alkalmazását követően a mikrokeringés 26 %-kal javul. A módszer szakmai elismertséggel és jelentős orvosi háttérrel rendelkezik. Alkalmazható fémbeültetés, terhesség és a legtöbb elektronikus implantátum esetén is. Az alkalmazás ideje 8 – 20 perc.Farkasné Rück Szilvia – reflexológia, talpmasszázsA talpunk olyan, mint a testünk térképe, minden terület megfeleltethető egy-egy szervnek. A talpmasszázzsal rengeteg betegséget lehet kezelni, mivel a talp idegellátása rendkívül gazdag, több mint 70.000 idegvégződés található rajta. Ezért alkalmas arra, hogy rajta keresztül a szervezet egészét kezeljük. Minden szervnek megvan a pontos helye és gyógyítási módja. Megfelelő talpmasszázs szinte minden problémán segíthet. A Gyógynövénynapokon a masszázs időtartama kb. 40 perc és 1.000 Ft-ba kerül.

Hajanalízis a gyönyörű, egészséges hajért

Hajanalízissel és gyógynövény alapú hajápolószerekkel a gyönyörű, egészséges hajért

T. Nagy Sándorné – hajdiagnosztikaA mikrokamerás hajanalízis során részletes információk szerezhetők a fejbőr és a haj állapotáról. Ezek alapján lehet kiválasztani a különböző – természetes és gyógynövény alapú – hajápolási szerek ideális kombinációját, mellyel a hajhullást, korpásodást, zsírosodást és egyéb hajproblémákat személyre szabottan kezelni lehet.Stein Tibor – aurafotózásAz aurafotózás a test körüli elektromágneses mezőt teszi láthatóvá. Az aurafotó személyiségünkről, elménk, lelkünk és testünk együttműködéséről, pillanatnyi energetikai állapotunkról ad képet.Stein Tiborné Horváth Zsuzsa – kineziológiaA kineziológia egy személyiségfejlesztő, gyógyító és prevenciós jellegű holisztikus módszer. Hatékonyan segít az érzelmi stresszoldásban, kezelésben. Jótékonyan befolyásolja a test energiaáramlását, aktivizálja annak öngyógyító mechanizmusait.

Cseresznyeszilva (Prunus cerasifera) – A Bach virágterápiában a higgadtság virága, félelemre, túlfeszítettségre ajánlott.

Cseresznyeszilva (Prunus cerasifera) – A Bach virágterápiában a higgadtság virága, félelemre, túlfeszítettségre ajánlott.

Stein Tiborné Horváth Zsuzsa – Bach virágterápiaDr. Edward Bach a róla elnevezett Bach virágterápia kidolgozója. Egy olyan rendszert alkotott meg, mely a természetben található gyógynövények eszenciáját használja a lelki egyensúly megteremtéséért. Zsuzsa ezzel a módszerrel ad hasznos érzelmi tanácsokat a hozzá fordulóknak.Szolári Ágnes – kineziológiaA kineziológia segítségével negatív érzelmi mintákat, traumatikus emlékeket lehet kioldani, ami után sokkal boldogabb, teljesebb lehet az életünk. A jelenbeli problémák forrása gyakran egy-egy korábbi traumatikus emlék, amit a kineziológus izomteszteléssel hív elő a tudatalattiból, hiszen a test elraktározza a fájdalmas emlékeket. Ágnes banki karrierjét cserélte le a kineziológusi hivatásra, mivel örömét leli abban, hogy másoknak segítsen.Dr. Wallinger Zita – lágylézer kezelésZita eredetileg háziorvosként működött, az utóbbi években pedig a saját módszerével dolgozik, melynek lényege a testi tünetek és a lelki okok együttes megértése. Egy modern, fájdalommentes testdiagnosztikát, a lágylézer módszert kombinálta a lelki okok kezelésére szolgáló egyedi technikákkal. Igyekszik megérteni a tüneteket fizikai és lelki értelemben egyaránt, vagyis a teljes embert, mert hisz abban, hogy ez a tartós javulás kulcsa. A Gyógynövénynapokra a lágylézer készülékkel fog érkezni.”