Rendezvényeink Gyuri bácsival

Rendezvényeink Gyuri bácsivalA honlapunkon (www.gyorgytea.hu) a Rendezvények rovatban tudják mindig aktuálisan megnézni, hogy Gyuri bácsi legközelebb hol tart előadást. Próbálunk olyan városokba, országrészekbe ellátogatni, amelyek messzebb vannak a Bükktől, hogy ennek a csodás tájnak jó hírét vigyük. A hosszú utazás Bükkszentkeresztről mondjuk Nagykanizsára vagy Békéscsabára, akár Szarvasra, mindig hasznosan töltött idő számunkra. Nem csak az országot látjuk – ha nem havazik, és nem sötétedik ránk hirtelen – hanem főleg kora tavasszal, már az ébredő növényzetet is, és azt is, hogy mire számítsunk otthon. Ha a Dunántúlon már virít a galagonya, akkor tudjuk, hogy nálunk is hamarosan készülni kell. 

Gyuri bácsi előadásait sokszor számunkra is ámultba ejtő népszerűség övezi. A termek megtelnek, az emberek állnak, néha még a színpadon is ülnek, csak lehessenek ott, csak hallhassák Gyuri bácsit élőben. Persze aki már látta Gyuri bácsit előadni, az nagyon jól tudja, hogy ő például végig állni szokott. Van, hogy belefeledkezik és másfél órán át mesél a növényekről. Vele együtt a közönség számára is megszűnik ilyenkor az idő. Nagyon sok olyan visszajelzést kapunk, hogy szerették volna, ha még tovább is mondja a bükki füvesember. Az előadás után mindig szán időt Gyuri bácsi a személyes tanácsadásra, amíg ereje engedi.  

A rendezvény végeztével összepakolunk, mindent vissza a kocsiba. A hazaúton jóleső fáradtsággal nézzük a mellettünk elszáguldó forgalmat. Megvitatjuk, hogy milyen volt az este, ki mennyire fáradt el, Gyuri bácsi hogy érezte az aznapi előadását, és hogy mit tanultunk az adott városról, ahol voltunk. Így fogunk készülni márciusban Kiskunfélegyházára, Szarvasra, Salgótarjánba. Várjuk, hogy minél többükkel találkozhassunk, hogy minél többen tudják: a gyógynövényeket használni kell, mert a gyógynövények használnak.  

Kádár Zsófi
Gyuri bácsi unokája

Rendezvényeink Gyuri bácsivalRendezvényeink Gyuri bácsivalRendezvényeink Gyuri-bácsival