Programok cukorbetegeknek


Fókuszban a cukorbetegség – Soltész Erzsébet dietetikussal 

A cukorbetegség témaköre idén még kiemeltebb figyelmet kap. Vasárnap 10.00-16.00 óra között Soltész Erzsébet dietetikus és Gajda Zoltán táplálkozástudományi szakember egész napos dietetikai programmal várja az érintetteket a Tornateremben.Soltész Erzsébet dietetikus – maga is cukorbeteg érintettként – 2012 óta vesz részt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány programjaiban. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny az egyik kedvence, szakmai tanácsadóként segíti évek óta a zsűri munkáját. A lakossági szűrések, tanácsadások, dietetikai előadások, vállalati egészségprogramok során igyekszik átadni a cukorbetegséggel kapcsolatos ismereteit, és felhívni a figyelmet a krónikus betegségek megelőzésének fontosságára. Rendszeresen kérik fel szakértőnek a cukorbetegséggel, és más, táplálkozással összefüggő témákban TV-műsorok, nyomtatott és online szakmai anyagok készítéséhez. Külsős szakíróként közzétett írásai a www.cukorbetegseg-kezelese.com oldalon is megtalálhatók.Soltész Erzsébet dietetikus cukorbetegséggel foglalkozó előadásai a Gyógynövénynapokon: Inzulinrezisztencia, prediabetes, cukorbetegség – (t)ehetünk ellene? (július 14. vasárnap, Tornaterem, 11.00-11.30)Mitől lesz édes az élet? – cukorhelyettesítők, édesítőszerek a kiegyensúlyozott étrendben (július 14. vasárnap, Tornaterem, 14.00-14.30)  

Gajda Zoltán táplálkozástudományi szakember, szakács gasztroprogramja  Édességek egészségtudatosan

Július 14-én vasárnap, a Tornateremben 10.00-16.00 óra között Soltész Erzsébet segítőtársa Gajda Zoltán táplálkozástudományi szakember lesz, a téma pedig egy sokakat érdeklő kérdés: Édességek egészségtudatosan – Finomságok cukor nélkül.„Gajda Zoltán vagyok, dietetikus és fitoterapeuta. Eredeti szakmám szakács, ezen belül hosszú ideje szenvedélyem a gyógyító táplálkozás. Többféle hátteremnek köszönhetően a hozzám fordulókat gyakorlati és elméleti tanácsokkal is el tudom látni életmódváltásuk, gyógyulásuk során. Másik hivatásom az evidencia alapú gyógynövény terápia, melyben jelenleg is tevékenykedem. Véleményem szerint a táplálkozáshoz hasonlóan ez a tudomány is hatalmas lehetőségeket tartogat az életmódjukon változtatni szándékozók, az egészségükért tenni akarók számára.”    

Vércukormérés és tanácsadás a Diabess sátorban

A Diabess sátorban, a Gyógynövényház mellett a rendezvény mindkét napján ingyenes helyszíni vércukormérés és személyre szabott fitoterápiás tanácsadás várja az érdeklődőket. Szombaton 13.00-17.00 óra között a Diabess sátorban ingyenes egyéni táplálkozási tanácsadáson is részt lehet venni Soltész Erzsébetnél.A Diabess-Györgytea Gyuri bácsi szabadalma, mely az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyével került forgalomba, és immár több ezer cukorbeteg fogyasztja. A Diabess sátorban a rendezvény ideje alatt minden érintett részt vehet az ingyenes helyszíni vércukormérésen és a személyre szabott fitoterápiás tanácsadáson egyaránt. A sokéves gyógynövényes tapasztalattal rendelkező Györgyteás szaktanácsadók segíteni tudnak abban, hogy kiknek javasolhatók Gyuri bácsi cukorbetegeknek ajánlott keverékteái, a Diabess-Györgytea és a Fekete áfonyaleveles teakeverék, és milyen esetekben kell odafigyelni az ellenjavallatokra. Természetesen a helyszínen kedvezményes áron meg is vásárolhatók ezek a termékek. Soltész Erzsébet dietetikus ingyenes tanácsadásán az érintettek – a vércukormérést követően – válaszokat kaphatnak a diabétesz megelőzésével kapcsolatban, valamint már kialakult betegség esetén a megfelelő életminőség fenntartásával összefüggő legfontosabb kérdéseikre.     “Bgyn_2019_programok_cukorbetegeknekbgyn_2019_soltesz erzsebet