Novemberi rendezvények: Győr és Egy Csepp

Az elmúlt hónapban sok szó esett a cukorbetegségről, a megelőzésről, a kezeléséről és azokról az emberekről, akik együtt kell éljenek ezzel a betegséggel. Tartottunk mi is rendezvényt, és meg is fordultunk mások által szervezett, de cukorbetegeknek szóló rendezvényeken.

Idén először voltunk jelen a Diabétesz Világnap és Országos Cukorbeteg Találkozón, amit Győrben tartottak. Cukorbeteg klubbok vezetőit várják az ország minden részéről erre az éves rendezvényre, ami mindig más városban van. A szórakoztató programok mellett ilyenkor lehetőségük nyílik a résztvevőknek orvosoktól hasznos és érdekes előadásokat hallgatni, de talán a leghasznosabb és legfontosabb mégis az, amikor egymásnak mesélnek a tapasztalataikról, mikor ismerős arcokat látnak és új vagy sikeres terápiákról számolnak be.

Gyuri bácsit majdnem mindenki ismerte aki meglátogatta az asztalunkat, felcsillantak a szemek: „ez az a Gyuri bácsi?” A Diabess-Györgytea keverékünk mellett megvásárolhatták a cukorbetegek többek között a galagonya virágos ágvég teát a vérnyomásra, a mezei katángot az emésztésre vagy a veronikafüvet az agyi értisztításra.

Győrben egyik nap, Budapesten a következő nap. Az évente megrendezésre kerülő Egy Csepp Figyelem Alapítvány „Egy Csepp Világnapján” is ott voltunk, hiszen ahogy ennek az alapítványnak is a jelmondata, „a cukorbetegség figyelmet követel”. Nem csak a betegségre, de a szövődményeire is figyelnie kell minden cukorbetegnek, és törekednie kell az egészséges életmódra. És nem csak nekik, hanem mindannyiunknak.

A standunkon ezen a rendezvényen sem volt unalmas vagy csendes időszak. Volt aki listával érkezett és bevásárolt a teákból, volt aki csak érdeklődött, volt aki megragadta az alkalmat, hogy a Diabess-Györgyteánkat 15% kedvezménnyel vásárolja meg. Kóstolóba a citromfű teát adtuk, amiről Gyuri bácsi azt mondja, aki minden nap iszik belőle egy csészével, az száz évig fog élni.

Reméljük, így is lesz, és reméljük azt is, hogy jövőre ismét találkozunk ezeken a rendezvényeken.

Tovább a Rendezvényekhez »