Változik a keverékteák neve

cimkeEzúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy Gyuri bácsi keverékteáinak elnevezése február második felében megváltozik.

A névváltoztatásra azért van szükség, mert a hatályos Európai Uniós rendelet szerint a gyógynövényből készült élelmiszereken (tehát a teákon) nem lehet feltüntetni azok gyógyhatását, arra utalni a termék nevében sem szabad.

Bár a teákban többféle gyógynövény is van a Gyuri bácsi által kidolgozott arányban, a teák új elnevezésében a bennük található gyógynövények közül az az egy szerepel, amelyiket Gyuri bácsi leginkább ajánlja az adott problémára. Tehát például a Vérnyomás barátja keveréktea új neve Galagonya teakeverék lesz, mert az összetevői közül a galagonya virágzó ágvég az, amelyik elsődlegesen hat a szívre és a vérkeringésre. A keverékteáknak csak az elnevezése változik, az összetétel teljesen ugyanaz marad.

A keverékteákon és a szóróanyagokon egyelőre mind a régi, mind pedig az új nevet olvashatják.

Mindemellett a tinktúrák elnevezése is változik kis mértékben: tinktúra helyett gyógynövény kivonat lesz a termékek megnevezése. Tehát a pásztortáska tinktúra új neve pásztortáska alkoholos kivonat, az orbáncfű olajé pedig orbáncfű olajos kivonat lesz.

2_keverekteak