Pár gondolat a túrák kapcsán Méhész Ádámtól

mehesz adam_b_2Mindig is miskolci voltam, így a Bükk ölelésében nőttem fel. Kisebb koromban Anyukámmal gyakran mentünk Lillafüredre vagy épp Bükkszentkeresztre. A gimnáziumi éveim alatt is sűrűn tekertem fel barátaimmal ezen középhegység különböző pontjaira. A túrázás iránti lelkesedésem főiskolás éveim alatt egyre csak fokozódott. Nagyon szeretem az Alacsony- és Magas-Tátra erdőit és hegyeit is. Ahogy nőtt a túrázás iránti lelkesedésem, úgy kezdtek egyre inkább érdekelni az erdők és mezők növényei is.Kapcsolódó tanulmányaimat a Károly Róbert Főiskolán végeztem (jelenleg: Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus). Lakatos Márk hallgatójaként végeztem itt gyógynövény- és fűszernövény-termesztő és -feldolgozó felsőfokú szakképzési szakon. 2017-ben pedig környezetgazdálkodási agrármérnök szakképzettséget szereztem. Már tanulmányaim alatt, a nyári gyakorlatokon volt lehetőségem megismerkedni azzal a móddal, ahogyan Gyuri bácsi felhasználja a gyógynövényeket. Ahogy pedig gyarapodott a feldolgozásukkal eltöltött óráim száma, úgy egyre jobban megszerettem ezt a munkát. 2016 nyarától pedig már túravezetőként dolgozom ennél a családi vállalkozásnál.Aki egy kis gyógynövényes ismeretre, friss levegőre, a természet hangjaira vagy csak kizökkenésre vágyik egy város forgalma után, az bátran látogasson el hozzánk, Bükkszentkeresztre. Túravezető kollégáimmal együtt szívesen látjuk!

Szeretnénk megköszönni Méhész Ádám túravezető munkáját, mely nagyfokú szakmai felkészültségről tett tanúbizonyságot. Egy élmény volt!

(Mattyasovszky Lászlóné)

Pécsen, áprilisban meghallgattam Gyuri bácsi előadását, melyet az egyetemen tartott. Ekkor döntöttem úgy, hogy felkeresem a gyógynövénykertet is. A túrát Ádám vezette. Dicsérni tudom szaktudását, humorát, emberekkel való kommunikációját, figyelmességét, empatikus készségét. A vidék, a táj, a falu gyönyörű. Igyekezni fogok legközelebb is eljutni Önökhöz s talán még társakat is szerzek magam mellé.

(Nagy Edina)

A túránkat Méhész Ádám vezette, akitől „vidáman ismertük meg” a növényeket. Szellemes, határozott fiatalember, akinek elkötelezettsége és ismerete figyelemreméltó. Kívánom, hogy ismerje meg minél több ember az Önök tevékenységét, és a falut, és legyen olyan élményben része, amiben nekünk volt. Biztos, hogy vissza fog térni… mint ahogy mi is! Minden jót!

(Sebestyén Dia)

mehesz adam_bmehesz adam_b_2mehesz_adam_gyogynovenytura_2018_slide1mehesz_adam_gyogynovenytura_2018_slide2mehesz_adam_gyogynovenytura_2018_slide3