Macskagyökér teakeverék – alvászavarok ellen

macskagyoker_teakeverek_r2Sok embernek okoz gondot az alvás: van, aki elaludni nem tud, van, aki éjjel sokszor felébred és utána órákig csak forgolódik. Köztudomású, hogy este már nem szabad kávét, alkoholt inni, dohányozni, olyan programokat nézni a tévében, amik felizgatják az idegeket, mindig azonos időben kell ágyba bújni, megnyugtató zenét hallgatni vagy meginni egy pohár langyos tejet. A kényelmes matrac is fontos, de leginkább az, hogy a nappali gondokat tegyék ki az éjjeli szekrényre, hadd pihenjenek ők is reggelig.  A szokásos jótanácsok mellé Gyuri bácsi a gyógynövényeket is segítségül hívta a nyugodt éjszakai pihenés érdekében. Legújabb teakeveréke olyan növényekből áll, melyek ellazítják az idegeket, segítik a szervezet regenerálódását.

A Macskagyökér teakeverék (Altató hatású tea) összetétele: macskagyökér,citromfűlevél, orbáncfű virágos hajtás, fekete ribizli levél, komlótoboz.

Macskagyökér  (Valeriana officialis)

Macskagyökér
(Valeriana officialis)

macskagyökér (Valeriana officinalis) a ma ismert leghatásosabb nyugtató gyógynövények közé tartozik.

citromfű az egyik legismertebb nyugtató hatású gyógynövény. Mindenféle idegfeszültségre, ideges szívpanaszokra, menstruáció előtti idegességre használjuk.

fekete ribizli levele serkenti a kortizol termelést, emeli a szimpatikus idegrendszer aktivitását, ezáltal jó stresszoldó.

komlótoboz könnyű álmot hoz, idegességet szüntet.

Orbáncfű (Hypericum perforatum)

Orbáncfű
(Hypericum perforatum)

Az orbáncfű gyógynövényt Németországban az orvos írja fel nyugtatónak, altatónak, antidepresszánsként.

A gyógytea keverék nyugodt éjszakai pihenést biztosít. Folyamatos fogyasztása sem okoz hozzászokást, de stresszes élethelyzetekben kúraszerűen is lehet fogyasztani. Lefekvés előtt félórával kell meginni egy csészével. Egyéb altatószerekkel nem ajánlatos alkalmazni. Elkészítése során a gyökér összetevő miatt fontos betartani a legalább 15 perces áztatást. A fogyasztás kezdetekor pár napon át előfordulhat reggeli bágyadtság, de ez néhány nap alatt megszűnik.

macskagyoker_kiemelt