Kerülje el az őszi náthát a Citromfű teakeverékkel!

citromfu_ł_76299415

Citromfű
(Melissa officinalis)

citromfu.teakeverek.gyorgyteaŐsszel hajlamosabbak vagyunk elkapni mindenféle vírust, megfázni, benáthásodni. Ha nem elég erős az immunrendszerünk, könnyen ki vagyunk szolgáltatva a kisebb-nagyobb betegségeknek, fertőzéseknek.Jegyezzük meg: a betegségmegelőzés, az egészségmegőrzés mindig kevesebb időbe, energiába és pénzbe kerül, mint utólag kigyógyulni valamilyen betegségből.
galagonya_matt-280x300

Galagonya
(Crataegus monogyna)

Egészségünket megőrizni saját érdekünk – és bármilyen furcsán hangzik – állampolgári kötelességünk. Tehát mindenki jól jár, ha vigyázunk egészségünkre. Ehhez elsősorban egészségesen kell élnünk – megfelelően étkeznünk, eleget mozognunk, megszabadulni káros szokásainktól.Az Egészségvédő teában olyan növények vannak, melyek védik egyes szerveinket. A galagonya a szív- és érrendszer munkáját segíti, a citromfű nyugtat, a málna a csontokat védi. Az apróbojtorján erősíti az immunrendszert, a szeder segít megelőzni a cukorbetegséget.A többi növénynek is fontos szerepe van: a májműködésben, a vesekő megelőzésében, a vérnyomás normalizálásában.
málnalevél_56944123-300x200

Erdei málna
(Rubus idaeus)

Nem kell belőle több, mint napi egy csésze. Egy csapott evőkanál teafüvet forrázzanak le 2,5 dl vízzel, hagyják állni 15 percig, szűrjék le, langyosan fogyasszák lehetőleg étkezés előtt.Elkészítéséhez nem ajánlott fémeszközöket (pl. fém teaszűrőt, fémpoharat, teáskannát) használni, mert a hatóanyagok kioldódását károsan befolyásolhatják. A vízforraló természetesen lehet fémből. Nem tanácsos ízesíteni. Szünet nélkül lehet inni akár éveken keresztül.  “citromfu_kiemelt2