Gyuri Bácsi, a bükki füvesember előadássorozata a Hunguest Hotel Palotában

A népi gyógyászat ma is működő, élő jelenség. Mindnyájunk tapasztalata tartja életben, teszi gazdagabbá. Ezzel együtt nem szabad elfelejteni azt a tudást sem, amit évszázadok alatt halmozott fel az emberiség.

Él valahol a Bükk rejtekében egy varázslatos, öreg füvesember, aki úgy ismeri a gyógynövényeket, mint ahogy ma már kevesen. Gyerekkora óta járja az erdőket, gyűjti a gyógyító növényeket, melyek készségesen feltárják neki titkukat. Nagymamájától, a mindentudó javasasszonyától tanulta, melyik növény mire való. Több mint 150 féle gyógynövényt ismer és alkalmaz. Gyógyteái számtalan bajra, nyavalyára adnak enyhülést, köztük a cukorbetegségre is. Különösen az utóbbi tüneteit enyhítő teakeverék miatt vált ismertté a neve, még az óceánon túlról is érdeklődnek utána a betegek. 
Gyuri bácsi ha épp nem a Bükkben barangol, akkor a gyógynövények hatásairól tart előadást az ország másik szegletében. Vagy könyvet ír a tapasztalatairól, esetleg egészségnaptárt szerkeszt. És hogy a tudás ne vesszen kárba, tanítja Zsuzsa lányát, hogy majd ő vigye tovább az apai, dédnagymamai, szépanyai örökséget.

Az előadások időpontjai és tervezett témái:

2011. július 23. (szombat)          16.00
Reflux, emésztési gondok és cukorbetegség

2011. július 30. (szombat)          16.00
Allergia, epe-, máj problémák, légúti panaszok

2011. augusztus 13. (szombat)   16.00
Rákos megbetegedések, szív- és érrendszeri gondok

2011. augusztus 27. (szombat)   16.00
Mozgásszervi problémák, reuma és porckopás

Szállóvendégeink részére az előadásokon való részvétel térítésmentes.
Az előadásokat követően személyes tanácsadásra is lehetőség nyílik.