1 NAPOS GYÓGYNÖVÉNYISMERETI TÚRA

A túra részletes programja

A program felépítése:

  • 10:30-11:00: Találkozó a bükkszentkereszti Gyógynövényház udvarán, köszöntő, regisztráció, megbeszélés
  • 11:00-13:00: Séta Gyuri bácsi gyógynövénykertjébe, ismerkedés a népi gyógyászat és a fitoterápia leggyakoribb gyógynövényeivel
  • 13.00-15:00:Terepi túra, a természetes növényflóra gyógynövényeinek megismerése, gyűjtése

Gyuri bácsi gyógynövény túráiA túrákra május – júniusban szombati és vasárnapi napokon, július – augusztus során pénteki és szombati napokon kerül sor.

Időpontok:

Május: 17, 30, 31.Június: 6, 7, 20, 21, 27, 28.Július: 3, 4, 17, 18, 24, 25, 31.Augusztus: 1, 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28, 29.

 

  • A maximális létszám túránként 40 fő.
  • A program összesen kb. 4 órás. A gyógynövénykert látogatása 1,5-2 órás program. Ezután egy 2,5 km-es gyalogtúra következik, mely nem sík terepen, hanem változó domborzati körülmények mellett, hegyi terepen zajlik.
  • A kertlátogatás és a túra részvételi díja: 1.500 Ft/fő
  • Lehetőség van csak a kert látogatására is, ez esetben a részvételi díj: 1.000 Ft/fő
  • A részvételi díj a helyszínen fizetendő.
  • A részvételi díj a szakmai program költségeit foglalja magában. A szükséges felszerelésről (időjárásnak és terepi viszonyoknak megfelelő cipő, ruházat), eszközökről (vászonzacskó, metszőolló, jegyzetfüzet, íróeszköz, fényképezőgép, stb.) a résztvevőnek kell gondoskodnia.
  • A jelentkezésnél kérjük, vegyék figyelembe, hogy a program gyalogtúra része nem sík terepen, hanem változó domborzati körülmények mellett zajlik. Aki ezt megerőltetőnek találja, annak ajánljuk a csak a gyógynövénykert látogatására vonatkozó programrészt.

Vissza a Túrák oldalra

1 NAPOS GYÓGYNÖVÉNYISMERETI TÚRA

Kedves természetjáró barátunk!2016-ban is szeretettel várunk minden érdeklődőt Bükkszentkeresztre, egynapos gyógynövénytúráinkra!A festői szépségű, barátságos hangulatú Bükkszentkereszten szakmai előadással, gyógynövénykert látogatással, rövid terepi túrával is készülünk. A 2016-os jelentkezési időszakot kora tavasszal indítjuk el, amit hírlevelünkben is jelezni fogunk. Kérjük, ha szeretne értesítést kapni a 2016-os, egynapos gyógynövénytúrák időpontjairól, jelentkezési feltételeiről, iratkozzon fel hírlevelünkre! A bükkszentkereszti gyógynövénytúrák részletes programját is tavasszal tesszük majd közzé, de hangulatcsinálónak addig is tekintse meg a gyógynövénytúráinkról készült videót!Kattintson ide a gyógynövénytúráinkról készült videóhoz!Ismerje meg túravezetőinket!Kattintson a részvételi és fizetési feltételekért!Gyógynövényismeret kertlátogatássalgyogynovenytura.1.napos.gyogynovenykert.latogatasgyogynovenytura_1_napos__gyogynovenykert_latogatas