Férfiak

FérfiakPersze nekik is vannak gondjaik: félnek az öregedéstől, a kopaszodástól, az elhízástól, az intellektuális és szexuális teljesítményük csökkenésétől, attól, hogy már nem találjuk őket hódítónak.Hogyan maradhatnak fiatalok, egészségesek és szépek a férfiak?MozgásHa nem jártak eddig sportolni, itt az ideje. Bármely korban bele lehet fogni, bármely formában. Idősebb korban legjobb a séta, de még az izomépítést is el lehet kezdeni, persze módjával. Az izomállomány csökkenése elhízáshoz, eséskor csonttöréshez vezet.ÉtkezésFérfiaknak is fontos a diétára figyelni, hogy jó formában maradhassanak. Idősebb korban kevesebb kalóriára van szükség, amit leginkább zöldségekből és gyümölcsökből tanácsos bevinni, kerülni kell a zsíros ételeket, a sok fehérjét, a túlzott vörös hús fogyasztást. A dohányzás komoly szív- és érrendszeri betegségekhez vezet, a túlzott alkoholfogyasztás károsítja a májat és az agysejteket.

Lelki egyensúlyA nyitott szellem, a kreativitás, az érdeklődés új dolgok iránt segít elkerülni a szellemi leépülést, az Alzheimer kórt. Fejtsenek keresztrejtvényt, járjanak társaságba, kiállításokra, előadásokra. Csatlakozzanak valamilyen klubhoz. Kezdjenek el sakkozni, ultizni. Utazzanak. Olvasás nélkül ne teljen el napjuk: lelkük egészsége érdekében olvassanak mindennap.

SzexMindenki az erejének és kedvének megfelelően. A hálószobai testgyakorlatok kellemes módon őrzik meg a fizikai és szellemi erőnlétet. Egyes élelmiszerek, illóolajok stimuláló hatásúak. Egyenek sok gyömbért, zellert, tojást, enyhén csípős fűszereket, használják a narancsvirág, jázmin, a szantálfa vagy a rozmaring illóolaját.Prosztata50 felett ajánlatos legalább évente ellenőrzésre járni, különösen, ha a gyakori éjszakai vizelések rendszeressé válnak. A jóindulatú prosztatagyulladás könnyen kezelhető, de könnyen rosszindulatúvá is válhat, érdemes odafigyelni.Mit tehetnek a férfiakért a növények? Hajhullásra a csalánteával való öblítést ajánljuk. Lelki egyensúlyuk érdekében igyanak rendszeresen citromfű teát. A kényesebb témákhoz pedig jó szívvel javasoljuk Gyuri bácsi Férfiak teája nevű gyógynövény keverékét, melyet férfitársainak készített.”FérfiakFérfiak