Bükkszentkereszti információk, szállás

Bükkszentkereszt bemutatása

Gyuri bácsi Bükkszentkereszten, ebben a kedves, hegyek által körülvett kis faluban lakik. Innét származnak gyógyító növényei. A falu 600 méter átlagmagasságban fekszik egy hegyek által körülzárt völgykatlanban, a Bükki Nemzeti Park közvetlen szomszédságában. Ez Magyarország egyik legmagasabban fekvő települése, korábban gyógyüdülőhely volt, ahová szamárköhögést, légúti betegségeket, pajzsmirigy-elváltozást gyógyítani jöttek az emberek.  Kristálytiszta levegőjű, szubalpesi mikroklímájú, csodálatos fekvésű település.  

 

Nevezetességei, további programlehetőségek

  • A Bükki Üveghuták Ipartörténeti Múzeumában az üveggyártás alapanyagaival, eszközeivel ismerkedhetnek meg a látogatók.
  • Érdemes egy sétát tenni Boldogasszony kövéhez valamint a Lófő tisztáshoz, ahol menekülő királyunk, IV. Béla csapatai megütköztek a tatárokkal.
  • A Kis-Dél tetőn épült kilátóból lenyűgöző panoráma tárul a túrázók szeme elé.
  • A község barokk templomában pálos rendi bútorok és történelmi jelentőségű üvegcsillár található.
  • Bükkszentkereszt honlapja

 

Közlekedési információk

 

Busszal érkezőknek

A Volán a rendezvény idején sűríti járatait. A járatról Bükkszentkereszten a „Borostyán étterem” megállónál kell leszállni, innen 1 perc sétával elérhető a Gyógynövényház. 

Autóval érkezőknek

Ha autóval érkezik, azt javasoljuk, kerüljön Lillafüred vagy Eger felé. A fedélzeti navigáció általában Bükkszentlászló irányába tereli a vezetőt, de az egy veszélyesebb, egysávos út, amit érdemesebb elkerülni.További fontos információ autósoknak: a rendezvény területére autóval behajtani nem lehet, a falu le van zárva. A falu Miskolc felőli határánál nagy parkolók állnak rendelkezésükre.

 

Szálláslehetőségek Bükkszentkereszten és környékén

A rendezvény idején igen hamar megtelnek a helyi panziók, de a környező települések szálláshelyei is örömmel várják a fesztiválozókat.Bükkszentkereszti szálláslehetőségekBükkszentkereszti fogadók, panziókSzilvásvárad, Bogács, Miskolctapolca, MiskolcLillafüredi szálláslehetőségek

Vissza

sarga 1cbbukkszentkereszt_fejleckepeksatoszoba fejlecbukksz_fejleckepeksarga 1sarga 1c