Gondolatébresztő előadások a Gyógynövénynapokon!

Július 11-12-én, szombaton és vasárnap lesznek az idei Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok. Ebben az évben is tartalmas előadásokkal és szakmai programokkal várjuk Önöket. Szeretnénk inspirációval, praktikus tanácsokkal szolgálni, amelyeket apránként be tudnak építeni a hétköznapjaikba.A Gyógynövénynapok idei témája: a XXI. század kihívásai Pszichológus, meteorológus, kertészmérnök és sokan mások beszélnek majd saját szakterületük kapcsán olyan módszerekről, amelyekkel jobbá tehetjük saját és környezetünk életét.

gybSzabó György, a bükki füvesemberSzabó György, a bükki füvesember gyerekkora óta járja az erdőket, gyűjti a gyógyító növényeket, melyek készségesen feltárják neki titkukat. Gyógyteái számtalan bajra, nyavalyára adnak enyhülést, könyvei, előadásai roppant népszerűek a természetbarát közönség köreiben. A Károly Róbert Főiskola tiszteletbeli főiskolai tanára. 2012-ben életműve elismeréseként megkapta a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének a Természetgyógyászatért, 2013-ban pedig a magyar népi gyógyászat Magyar Örökség rangos díjait.

lopes-szabo-zsuzsaLopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeutaGyuri bácsi lánya, Zsuzsa viszi tovább az apai, dédnagymamai, szépanyai tudást, az örökséget. Gyerekkora a természet szeretetének és tiszteletének jegyében telt el. Édesapjától folyamatosan tanulja a gyógynövények használatát, a szellemi örökséget hűen ápolja: diplomás fitoterapeuta, és Gyuri bácsi gyógynövényes tudásáról szóló kötetek sikeres társszerzője, szerzője.

bagdye250x250Dr. Bagdy Emőke pszichológusA relaxáció, meditáció, imagináció hazai képviselője, számos pszichológiai szakkönyv és népszerű személyiségfejlesztő könyv szerzője. Pályájának egyik kiemelt célja, hogy rávilágítson a holisztikus szemlélet, gondolkodás és életvezetési gyakorlat fontosságára. Előadásában többek között a stresszről is fog beszélni, a jó és a rossz stresszről, hiszen mindkettőt meg lehet tanulni helyén kezelni. A lelki rendezés útjairól is fog szólni: relaxációs és imaginációs önsegítő módszerekről.

Tóth Tamás meteorológus szakember, műsorvezetőA megújult közszolgálati időjárás-jelentés  jól ismert meteorológus szakembere, műsorvezetője. Fiatal, nyitott és derűs. A meteorológia tanulás minden vágya volt már gyerekkora óta. Munkája egyben a hobbija is, amiért nagyon szerencsésnek tartja magát.Tóth Tamás több forrásból is gyűjti az időjárással kapcsolatos információkat: az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott adatok mellett más országok hőmérsékleti rekordjait, időjárás-ingadozásait is figyeli, illetve barátai is küldik neki az érdekes híreket a világ legkülönbözőbb pontjairól.

Megyeri Szabolcs kertészmérnök, szaktanácsadó, szakíró és bloggerKüldetésének tartja, hogy minél több embert vezessen be a növénygondozás rejtelmeibe, blogjával, publikációival, írásaival elsősorban a laikus érdeklődőket, kezdő hobbikertészeket szólítja meg – érthető nyelven, a gyakorlati teendőket bemutatva. Több sikeres kertészeti témájú szakkönyv szerzője. A Virágzó Magyarországért Mozgalom programvezető kertészmérnökeként tevőlegesen is részt vesz a honi közterületek, társasházi életterek megszépítésében. Blogján és facebook oldalán napi kapcsolatban áll a gyakorló hobbikertészekkel, szívesen válaszol kérdésekre.

Dr. Berkényi Tamás állatorvosA székesfehérvári Vadmadárkórház állatorvosa, alapítója és fenntartója. 1990-ben végzett az Állatorvostudományi Egyetemen. Kórházi praxisa mellett egy gyógyszerkutató daganatellenes állatgyógyszer kutatását vezette, és a HEROSZ állatvédő egyesület székesfehérvári menhelyének ellátó állatorvosa volt hosszú időn át. Az elmúlt évek során az állatbarátok körében híre ment a székesfehérvári vadmadárkórháznak, így egyre több madár érkezett. Mára kb. évi 250 madarat, több, mint 40 különböző madárfajt gyógykezelnek itt. Tamás rendszeresen viszi a madárkórház lakóit rendezvényekre, így népszerűsíti a madármentés és általában a természetvédelem ügyét.

Feller Adrienne aromaterapeuta25 éve szépségterapeutaként és aromaterapeutaként dolgozik. Ma már tanítja mindazt, amit tud és megtapasztalt. Blogot is ír. Szépségterapeuta képesítését a National Elisabeth Beauty Institutben szerezte, majd tanulmányait a svédországi Svenska Axelsson Institutben folytatta, ahol az aromaterápia angol irányzatát sajátította el. Férjével közel 15 évvel ezelőtt hozták létre a Panarom márkát, mely 100% tisztaságú illóolajok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Emellett megalapították az Adrienne Feller prémium kozmetikai márkát is. Adrienne olyan szépítő szereket hívott életre, melyek nemcsak a bőrt, de a lelket is megszólítják.”4