Allergia

Allergia teaA tudomány egyik nagy rejtélye ez a napjainkban oly gyakori betegség. Oka az, hogy az immunrendszerünk nem úgy működik, ahogyan kellene, és ez részben azért van, mert funkciójában zavarják a mesterséges anyagok.Először is segítenünk kell saját szervezetünknek a védekezésben. Első lépésben egy tavaszi tisztító kúrával ki kell űznünk minden lerakódott káros anyagot nyirokrendszerünkből. A tisztító kúrát végezhetjük csalánnal, mely egyik legkiválóbb gyógynövényünk. Sok vasat és C-vitamint tartalmaz, de kovasav tartalma miatt 6 hétnél huzamosabb ideig nem iható folyamatosan. Napi egy csészével igyanak belőle éhgyomorra. Ihatjuk a Gyuri bácsi-féle kipróbált és kedvelt Tisztító teát is, szintén napi egy csészével.Vannak gyógynövények, melyekkel erősíthetjük immunrendszerünket, elsősorban azok, amelyek sok C-vitamint tartalmaznak. Ilyenek a csipkebogyó, melyet különleges módon kell elkészíteni: hideg vízben áztatjuk 6-8 órán keresztül, de akár egész éjszaka is, fellangyosítva fogyasztjuk. Kiváló üdítőital is, megelőzésként is ajánljuk. Természetes források a szeder, paprika, a citrom és a narancs, gyógynövények közül a tyúkhúr, a cickafark és a ribizli levél.
Mezei kakukkfű, az Allergia tea egyik fontos alkotóeleme

Mezei kakukkfű, az Allergia tea egyik fontos alkotóeleme

Az allergia kezelését a tisztító kúra után az útifűvel, kakukkfűvel, fürtös mentával kell folytatni. Ezek a növények képesek elmulasztani az allergiát, de csak nagyon lassan. Legalább egy évig kell folyamatosan inni, naponta egy csészével éhgyomorra. Belőlük készül Gyuri bácsi Allergia teája, melyet sokan dicsérnek.Az allergia sokféle lehet, egyik megjelenési formája az ekcéma. Erre a bőrbetegségre is jó az útifű: a friss leveleket megmossuk, hátsó oldalukat megnyomkodjuk körömmel, a kiserkenő nedvet rákenjük a bőrre. Ha makacsabb ekcémáról van szó, éjszakára rá is köthetjük a sebes bőrre.

Gyuri bácsinak van egy különleges módszere a fekete üröm allergiára. Ez a módszer más növényekkel is végezhető, de csak olyanokkal, amelyek gyógynövényként is használhatók. Vegyenek egy körömnyi levéldarabkát olyan fekete üröm növényről, amely még nem virágzik. Tegyék fél deci hideg vízbe, áztassák 2-3 órán keresztül. Utána dobják ki a levelet, igyák meg a vizet. Ezt folytassák 2-3 héten keresztül naponta egyszer. Így szervezetük hozzászokik a növényhez, és mire eljön a virágzás időszaka, nem fog az allergia kialakulni. Fontos, hogy ez a módszer csak olyan növényekkel végezhető, amelyek gyógynövényként is használhatók!

Kivonat A bükki füvesember gyógynövényei című könyvből

Allergia_ZAllergia teaMezei kakukkfű, az Allergia tea egyik fontos alkotóelemeAllergia