A Györgytea mintaboltban jártunk

Júliusban megnyílt az ország első Györgytea Mintaboltja Budapesten. Az itt folyó munkáról, a gyógynövényekről beszélgettünk Lopes-Szabó Zsuzsával és kollégáival.BővebbenA Györgytea mintaboltban jártunk

A Györgytea mintaboltban jártunk

Júliusban megnyílt az ország első Györgytea mintaboltja Budapesten. A családi vállalkozás történetében nagyon fontos esemény ez. Az itt folyó munkáról, a gyógynövényekről, a füves gyógyításról beszélgettünk Gyuri bácsi lányával, Lopes-Szabó Zsuzsával és két kolléganőjével. 

nyitva

Zsuzsa és Gyuri bácsi a bolt nyitásakor

Lopes-Szabó Zsuzsa: Évek óta készültünk erre a fontos lépésre és most végre megvalósult az álom. A mintabolt az V. kerületben a Bank u. 4. szám alatt található, a belváros szívében. Nagyon örülünk, hogy Gyuri bácsihoz méltó környezetben várjuk a vásárlókat. Fontos szempont volt az üzlet kialakításánál, hogy a kiszolgálás gyors, a várakozási idő a lehető legkevesebb legyen. A belsőépítészeti munkákat “A Fiúk Építész Stúdió” nevű fiatal építész duó – Varga N. Dániel és Kabdebó Zoltán tervezték. A szép bútorokat Kanalas János asztalos mester készítette. Jól tudtunk együtt dolgozni a bolt megtervezésénél – a legnagyobb kihívás a funkció és az esztétikum egyensúlyának megtalálása volt.

– Miért kedves számodra ez az üzlet, a gyógynövények ügye?

Zsuzsa: Ez nem egy akármilyen üzlet. Nem bolt. Vagyis persze, az is, hiszen lehet vásárolni. De mellette lehet tanácsot kérni, beszélgetni, elmondani a bajokat. Szeretném, ha ez a „bolt” azt tükrözné, amit a gyógynövények ügyéről gondolok: hogy fontosak, hogy szükségünk van rájuk. Jó lenne, ha a vásárlók éreznék, igyekeztünk megfelelni a célnak, hogy segítsük őket választásukban, tanácsot adhassunk bajaikban. Mindent megteszünk, hogy az igényes külső mellé biztosítsuk a még igényesebb szolgáltatást. Szeretném, ha szívesen jönnének hozzánk az emberek.

– Mi a kedvenc gyógynövényed? Mit iszol rendszeresen?

Zsuzsa: Kedvenc gyógynövényem a szurokfű, melyet a hormontermelésre iszok, és a zsurló, ami a csontjaimat, a körmömet erősíti. Rendszeresen iszom a Nők teáját, mert nő vagyok… A Tisztító teát pedig a kelleténél talán gyakrabban, de nagy kedvvel fogyasztom, mert szeretem az ízét és mert érzem, jót tesz nekem. 

Kiss Erika

Kiss Erika

A bolt üzletvezetője, Kiss Erika mindig is szerette a gyógynövényeket, leginkább megelőzésre használta őket. Amióta a Györgyteánál dolgozik, amit csak lehetett, megtanult a növényekről.Kiss Erika: A gyógynövényekkel való foglalkozás szerintem hivatás, hiszen nagyon sok embernek tudunk segíteni a természet eszközeivel. Bár nem is várjuk, de nagyon sokszor visszajönnek a vevők, hogy elmondják, segített a tea, nem fáj annyira, csökkent a cukorszint vagy épp a koleszterin. Ez nekem nagy motivációt ad a munkához. 

– Hogy érzed magad az új Mintaboltban?

Kiss Erika: Jól. Az üzlet világos, szép, ezért barátságos, emberközeli és egyben modern, jól használható. Szeretek kulturált körülmények között dolgozni.

– Mi a kedvenc teád?

Kiss Erika: Kedvenc gyógynövényem a kakukkfű, mert gyerekeknek is segíthet – fürdőbe téve már kisbabák immunrendszerét is erősíti. Amit én legszívesebben iszom, az a Téli tea, mert tudom, hogy hasznos és finom is és mindjárt itt a tél, ezért a szervezetemet igyekszem felkészíteni. Nagy Klára már 9 éve dolgozik Gyuri bácsival. Egészségügyi végzettségéből adódóan is mindig közel álltak hozzá gyógynövények. Ahogy ő fogalmaz, soha nem volt gyógyszerpárti, ha teheti, mindig a természetes gyógymódokat használja először. klariNagy Klára: Mivel még újak vagyunk, tényleg szinte minden második vevő gratulál, hogy milyen szép az üzlet. A mágneses falat, a színes rajzokkal megcsodálják a vásárlók. Én nagyon szeretem a szépet, így hát én is jól érzem magam ebben az igényes környezetben. Ami a tanácsadás szempontjából nagyon jó itt, hogy van egy külön helyiség arra az esetre, ha a vásárló kényes, intim egészségügyi kérdésben kér segítséget.Itt kulturált módon tudunk tanácsot adni mindenkinek, aki ezt igényli. 

erika.klari

A szép mágneses fal előtt

– Mi a kedvenc teád?

Nagy Klára: Kedvenc teám a fürtös menta. A Vérnyomás barátja keveréket isszuk rendszeresen a férjemmel, mivel nem szeretnénk gyógyszert szedni és eddig még sikerült a teával kezelni a magas vérnyomásunkat.”klarierikanyitvaerika.klari