Rovatok:

2020. 04. 20.

Az orvos üzeni: a koronavírusról

Amit tudni kell a vírusról, amit tennünk kell, megmondja az orvos, olvassák!

2020. 02. 17.

Szűrővizsgálatok 1. – kardiovaszkuláris betegségek

A betegségek még tünetmentes állapotban való felismerésében, a kockázatok kiszűrésében, a tudatos megelőzésben rendkívül fontosak a szűrővizsgálatok. Kezdjük rögtön a szívünkkel.

2020. 01. 15.

Kardiovaszkuláris (szív- és érrendszeri) betegségek

Dr. Vértesi Gabriella arra hívja fel a figyelmet, hogy a szervezet gyakran ad jeleket, melyeknek nem tulajdonítunk jelentőséget. Jobb, ha ismerjük ezeket: életet menthet.

2020. 05. 15.

Nem lesz idén Gyógynövénynap Bükkszentkereszten

Az idei Gyógynövénynapok sajnos elmaradnak.

2019. 07. 17.

A XIII. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokon jártunk

A Gyógynövénynapok mára a természetbarátok egyik legnépszerűbb fesztiválja lett. Megmutatjuk, mi miért szeretjük!

2018. 07. 12.

XII. Gyógynövénynapok a bükki füvesember birodalmában

Gyuri bácsi invitálására idén is több ezer vendég gyűlt össze, hogy előadásokat hallgasson, túrázzon, kikapcsolja magát a napi hajtásból. Beszámolóval és bőséges képgalériával idézzük fel a fesztivált.

2020. 04. 20.

Az alvászavarok és a cukorbetegség

Vajon a rossz alvásminőség fokozza a cukorbetegség kockázatát, vagy fordítva, a cukorbetegség okozhat alvászavarokat? Sajnos mindkét feltételezésben van igazság.

2020. 02. 17.

Áldás és teher: cukorbetegség a várandósság alatt

A terhességi cukorbetegség rizikóját növeli a cukorbetegségre való genetikai hajlam, az első babavárás 35 év feletti életkorra tolódása, a túlsúly és az esetleges inzulinrezisztencia is.

2020. 01. 02.

Csak a cukor kerülendő? Milyen élelmiszerekkel vigyázzunk cukorbetegként?

Cukorbetegként pontosan tudnunk kell, mely ételeknek van jelentős vércukoremelő hatása, és melyeket fogyaszthatjuk biztonsággal. Előre szólunk: lesznek meglepetések.

2020. 05. 20.

Már lehet jelentkezni a gyógynövénytúrákra!

Május végén elindulnak Gyuri bácsi gyógynövénytúrái.

2020. 04. 01.

Ha lehet, idén is elindulnak majd Gyuri bácsi gyógynövénytúrái

Sokan kérdezték tőlünk, hogy elindulnak-e idén Gyuri bácsi gyógynövénytúrái. A válasz: amint lehet, igen.

2020. 03. 04.

Pár gondolat a túrák kapcsán Mezőfi Attilától

Mezőfi Attila túravezető a Bükkszentkereszti Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola tanítója. Nyaranta rendszeresen vezet erdei iskolás túrákat is a Bükk-fennsíkon.

2020. 05. 15.

Ehető gyógynövények – Gyógynövényes receptpályázat

Várjuk azokat az ötletes, innovatív vagy esetleg jól bevált régi családi recepteket, amelyekben alapanyagként megjelenik valamilyen gyógynövény.

2020. 05. 15.

Magyarország cukormentes tortája 2020 – Háziverseny Hobbicukrászoknak

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is meghirdeti a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt lelkes hobbicukrászoknak.

2020. 05. 14.

Kis kérdések a gyógynövények nagy világából

Tudják, hogy melyik gyógynövény élősködő? És azt, hogy mi a tinktúra? A kvíz végén kiderül, mennyire ismeri a gyógynövények világát vagy Gyuri bácsit.

2020. 04. 01.

Gyuri bácsi is otthon marad

92 éves lesz néhány héten belül, jócskán benne van a veszélyeztetett korosztályban. Önkéntes karanténban él 2 hete, nem megy sehová, lemondta előadásait, tanácsadásait.

2020. 01. 02.

Környezettudatos, nagyon boldog új évet kívánunk mindenkinek!

Felelősségünk a környezetért, a természetért azzal egyenes arányban növekszik, ahogyan kárt teszünk benne. Lopes-Szabó Zsuzsa a nagymamájára emlékezik, aki ugyan nem ismerte a zero waste fogalmát, mégis aszerint élt.

2019. 12. 19.

Várakozás

Várni valamire bonyolult dolog. Benne van a várakozásban a türelmetlenség, az ígéret, a bizsergés, az izgalom – milyen lesz? Mikor jön már el végre? Szeretettel ajánljuk Lopes-Szabó Zsuzsa írását!

2020. 01. 02.

Gyors és könnyű vendégváró falatok

A Receptsarok zöldséges ételeivel nem kell sokat szöszölni, mégis finomak, ráadásul cukorbeteg, diétázó vagy vegetáriánus vendégeinknek is kedvezhetünk velük. Desszertnek egy cukormentes sajttortát választottunk.

2019. 09. 02.

Főzés gyógy- és fűszernövényekkel

Tudta, hogy gyógynövényekkel sütni-főzni is lehet? A Receptsarok cukorbetegeknek ajánlott ételei közül válogattunk.

2019. 04. 15.

Receptek húsvétra cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak

A Receptsarok jóvoltából most olyan ünnepi ételeket mutatunk, melyeket cukorbetegek is bátran fogyaszthatnak.

2020. 05. 27.

Visszaélések Gyuri bácsi nevével

Az utóbbi hetekben sok hír, termékajánló jelent meg az interneten, amikben Gyuri bácsi nevével visszaélve, ismertségét kihasználva próbálják félrevezetni az embereket.

2020. 05. 11.

Portréfilm Gyuri bácsiról

Gyuri bácsi beszél a múltról, a jelenről és a jövőről.

2020. 05. 04.

„A természetben otthon vagyok” – születésnapi interjú Gyuri bácsival

Gyuri bácsival a születésnapja alkalmával készített interjúból kiderül, hány évet jósolt neki egy javasasszony, milyen teát ajánl szerelmi bánatra, és a jövőbeli terveiről is mesél. A vele készült interjút most teljes egészében olvashatják.

2020. 05. 15.

Mit tehetünk a szorongás ellen?

A család, az erős érzelmi kötődés sokat segít mentális egészségünk megőrzésében. Az együtt töltött idő feltölt energiával és boldogsághormonokat szabadít fel. De mit tehetünk lelki egyensúlyunk megőrzése érdekében, ha a sokáig nélkülöznünk kell szeretteinket?

2020. 04. 20.

Indul az allergiaszezon

Madárcsicsergés, virágzó meggyfák, lágy szellő és simogató napsütés. Áprilisban beköszöntött a tavasz, egyre csalogatóbb a téli álomból ébredező vidám természet. De nem mindenkinek felhőtlen az öröme kora tavasszal.

2020. 01. 15.

Az 5 legjobb gyógynövény az immunrendszer erősítéséhez

Mi az, amit így, a tél végén biztosan megtehetünk az egészségünkért? Segítsünk gyógynövényekkel a szervezetünknek, hogy megerősítsük természetes védekezőképességét!

2020. 05. 04.

Gyógynövényteák kedvezményesen a cukorbetegeknek

Töltse fel nyári készleteit most kedvezményesen Gyuri bácsi cukorbetegeknek ajánlott gyógynövényteáiból! Május 4-től a Diabess-Györgytea és a Fekete áfonyaleveles teakeverék 15% kedvezménnyel kapható.

2020. 05. 04.

Három új gyógynövénykivonat a Györgytea kínálatában

Jó hír a gyógynövénykivonatok kedvelőinek! Májusban három új taggal bővül a Györgytea alkoholos kivonatainak kínálata: citromfű, csalánlevél és kisvirágú füzike.

2020. 04. 20.

Ünnepi Herbamix válogatás és kézműves bögre kedvezménnyel anyák napjára

Tárgyakkal nehéz kifejezni a szeretetet és a hálát, amit az anyák, nagymamák, dédnagymamák iránt érzünk. Egy szép doboznak, melyben gyógyteák vannak, meg a hozzá való kézműves bögrének azonban biztos örülni fognak.

2020. 03. 17.

Nincs gyógynövény a vírusra!

Lopes-Szabó Zsuzsa tanácsai a világjárvány idején.

2020. 01. 31.

Gyógynövényekkel a szájüregi betegségek ellen

Gyuri bácsi és lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta az afta, a herpesz, a fogínygyulladás, a fogínysorvadás gyógynövényes kiegészítő kezeléséről beszélgetnek videónkban.

2019. 12. 10.

Így készítjük mi a Györgyteát!

Bemutatjuk a praktikus Györgytea facsipeszt, ami lezárja a teás zacskót és adagolókanál is egyben. A kézműves bögre és a csipesz is megtalálható a Györgytea karácsonyi csomagajánlatai között.