2021. 06. 16.

Csomagok gyógynövénykúrákhoz – a praktikus segítség

A Györgytea számára mindig is fontos volt, hogy a termékei valódi segítséget jelentsenek. Ezért összeállítottunk olyan csomagokat, melyek egy-egy probléma megoldásában hatékonyan segíthetnek, és amelyekhez egy-egy kúraprogram is tartozik.

2021. 06. 01.

Már kapható a III. negyedéves egészségvédő csomagunk

Szinte elröppent a tavasz három hónapja, és ma már a június kopogtat az ajtón, hogy a III. negyedéves egészségvédő csomagunkat hozza el Önöknek.

2021. 05. 17.

Ön vásárol, mi megajándékozzuk!

Vásároljon május 17. és 31. között legalább 8000 Ft értékben a Györgytea mintaboltokban, és ajándékba kap egy teazáró facsipeszt!

2021. 05. 03.

Hamarosan nyit a Gyógynövénykert

Bükkszentkereszt hegyi falu, itt gyakran késik a tavasz. Úgy tűnik, az idén még lassabban ébred a természet téli álmából, még áprilisban is szállingózott a hó, fagypont alá esett éjszakánként a hőmérséklet.

2021. 04. 15.

A 2021-es Gyógynövénynapok is elmaradnak

A Gyógynövénynapok mára a természetbarátok egyik legnépszerűbb fesztiválja lett. Megmutatjuk, mi miért szeretjük!

2021. 04. 01.

Lépjen be Gyuri bácsival és Zsuzsával az új Gyógynövénykertbe

Megálmodtuk, megterveztük és megalkottuk. Tavaly nyitotta meg kapuit az új Gyógynövénykert, ahova most egy kis videó segítségével mindenki bekukkanthat.

2021. 06. 16.

Túrázzon velünk 2021-ben is!

Nagyon vártuk már, hogy elindulhassanak a gyógynövénytúrák, és újra fogadhassuk Bükkszentkereszten a gyógynövények szerelmeseit.

2021. 05. 12.

Elindulnak gyógynövénytúráink!

Idén nem csak a Covid-19 miatt volt kérdéses, hogy mikor indulhatnak el népszerű gyógynövénytúráink, a szokatlanul hűvös tavaszi idő sem kedvezett a kirándulásoknak. Mostanra azonban Bükkszentkereszten is kisütött a nap, így örömmel jelentjük be, hogy megkezdődhet a jelentkezés az egynapos és a háromnapos gyógynövénytúrákra.

2021. 04. 15.

Májusban elindulhat a jelentkezés a gyógynövénytúrákra

Reméljük, már nem kell sokat várnunk, és idén újra indulnak a már jól ismert festői környezetben, Bükkszentkereszten vezetett gyógynövénytúráink.

2021. 05. 17.

Refluxbetegség (gastrooesophagealis reflux – GERD)

A reflux a leggyakoribb emésztési probléma, Magyarországon minden második embert érint. A megbetegedésre hajlamosít a tartós stressz, a túlsúlyosság, a dohányzás és a mozgásszegény életmód.

2020. 12. 01.

Pajzsmirigy alulműködés – hypothyreosis

Korábban összeállítottunk egy étrendet azoknak, akik pajzsmirigy alulműködésben szenvednek, most pedig orvosi szemmel járjuk körbe a témát.

2020. 10. 01.

Véralvadás – vérzés és trombózis

Ebben az írásban arról beszél a hematológus szakorvos, hogy milyen betegségek okozhatnak vérzékenységet (1.rész), illetve mitől alakulhat ki a trombózishoz vezető vérrög (2. rész).

2021. 06. 16.

A pótolhatatlan vér

A vér semmivel sem pótolható. Nem véletlenül helyeződik nagy hangsúly a Véradók világnapjára, mely június 14-e. Ezen a napon fejezzük ki tiszteletünket azok iránt, akik önzetlenül adják vérüket, rászoruló embertársaik megsegítésére.

2021. 06. 01.

A sportolást támogató gyógynövények

Szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. A gyógynövények ehhez is segítséget nyújthatnak.

2021. 05. 17.

Gyógynövényekkel a magas vérnyomás ellen

Napjaink leggyakoribb betegségei közt tartják számon a magas vérnyomást. Sokan akár évekig nem veszik észre, hogy magas a vérnyomásuk, ezért is nevezik csendes gyilkosnak. Pedig, ha figyelünk a jelekre és időben elkezdünk foglalkozni vele, akkor természetes gyógymódokkal normális értéken tudjuk tartani vérnyomásunkat.

2021. 06. 01.

Hasznos tartalommal bővül a diabess.hu felülete, „Alapvető kérdések a cukorbetegségről” címmel

Egy cukorbetegben, főleg, akinél frissen diagnosztizálták a betegséget, rengeteg kérdés merülhet fel a betegségről, kezeléséről. Mi összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket és dietetikus szakértőnk meg is válaszolta őket.

2021. 02. 01.

Könnyed receptek az újévi életmódváltáshoz

Lassan, de biztosan jövünk ki a télből. Ilyenkor mindenki kezd észbe kapni, hogy ideje felhagyni a decemberben és januárban megszokott felelőtlen étkezésekkel.

2021. 01. 04.

Gyakorlati tanácsok cukorbetegeknek (nem csak) a járványhelyzetre

Mit tehet egy cukorbeteg a koronavírus idején?

2021. 04. 15.

Gyuri bácsi ma 93 éves

93 év nagyon hosszú idő. Édesapám, Gyuri bácsi épp ennyi lett a mai napon.

2021. 01. 04.

Újévi köszöntés

Még soha nem volt ilyen nehéz újévi köszöntőt írnom..

2020. 04. 01.

Gyuri bácsi is otthon marad

92 éves lesz néhány héten belül, jócskán benne van a veszélyeztetett korosztályban. Önkéntes karanténban él 2 hete, nem megy sehová, lemondta előadásait, tanácsadásait.

2021. 06. 16.

Mintaétrend PCOS esetén

A PCOS jelentése policisztás ovárium (petefészek) szindróma. Ez a betegség a meddőség egyik leggyakoribb oka is lehet. Dietetikusunk most elmondja milyen étrend segíthet ilyen probléma esetén.

2021. 05. 03.

Cukorbetegség étrendi kezelése

A cukorbetegség kezelésében az egyik legfontosabb tényező a megfelelő táplálkozás. Ehhez pedig célszerű, ha szakember véleményét kérjük, aki segíthet nekünk egy helyes cukorbeteg étrendet összeállítani. Ezt betartva, valamint aktív mozgással a cukorbetegség karban tartható.

2021. 03. 16.

Mi is az a köszvény?

Bár napjaink legégetőbb egészségügyi problémája a COVID-járvány kezelése, azért nem feledkezhetünk meg a krónikus betegségekben szenvedők népes táboráról sem. Az elhízás és a cukorbetegség mellett az egyik leggyakoribb krónikus anyagcsere-betegség a köszvény.

2021. 05. 17.

Irány a természet, várnak a gyógynövények!

A május nem csupán az ébredező nyár előfutára, de több, hasznos és közkedvelt gyógynövény is ekkor virágzik. A cikkünkben összegyűjtöttük a május-júniusban nyíló, legkedveltebb gyógynövényeket, valamint pár fontos szabályt, melyeket érdemes betartani, mielőtt gyűjtő útnak indulnánk.

2021. 04. 15.

“Ha nem volnának méhek, az emberiség 4 év alatt kipusztulna.” Albert Einstein

Oly kevés szó esik a földi élet egyik legfontosabb, létfenntartó apró állatkáiról, a méhekről, pedig évezredek óta fontos szerepük van az ökológiai körforgás fenntartásában.

2021. 02. 15.

Az év gyógynövénye

2021-ben az év gyógynövénye a fekete nadálytő lett.