2021. 08. 04.

Augusztus a Bükkben

Igyanak meg velünk egy csésze csalánlevél teát az új kézműves bögréből!

2021. 07. 01.

Ajándék Bükkszentkereszti turistakártya 8000 Ft vásárlás felett

Kapni jó, de adni még jobb. Így most minden kedves vásárlónkat, aki minimum 8000 Ft értékben vásárol a Gyógynövényházban vagy a Gyógynövénykertben, egy Bükkszentkereszti turistakártyával ajándékozzuk meg.

2021. 06. 16.

Csomagok gyógynövénykúrákhoz – a praktikus segítség

A Györgytea számára mindig is fontos volt, hogy a termékei valódi segítséget jelentsenek. Ezért összeállítottunk olyan csomagokat, melyek egy-egy probléma megoldásában hatékonyan segíthetnek, és amelyekhez egy-egy kúraprogram is tartozik.

2021. 08. 04.

Most Ön is megtudhatja, ki készítette el 2021-ben Magyarország Cukormentes Tortáját

Idén is megrendezésre került a Magyarország Cukormentes Tortája elnevezésű verseny, ahol immáron második alkalommal jutalmazzuk különdíjjal a legjobb, gyógynövényekkel készült torta megalkotóját.

2021. 07. 06.

Levendulaszüret Gyuri bácsi gyógynövénykertjében

Június vége, július eleje az az időszak, amikor az ország több területén is lilába borul a táj. Ez a levendulaszüret ideje, mely Bükkszentkereszten is már tradicionális nyári programként várja a levendula szerelmeseit.

2021. 07. 01.

Idén is megrendezésre kerül a Magyarország Cukormentes Tortája elnevezésű háziverseny

2021-ben is megrendezésre kerül a Magyarország Cukormentes Tortája elnevezésű háziverseny, melyre a Diabess-Györgytea idén is különdíjjal készül.

2021. 07. 15.

Vigyázz, kész, Túra!

Olvassák kollégánk élményeit: beszámoló egy lelkes túrarésztvevőtől.

2021. 06. 16.

Túrázzon velünk 2021-ben is!

Nagyon vártuk már, hogy elindulhassanak a gyógynövénytúrák, és újra fogadhassuk Bükkszentkereszten a gyógynövények szerelmeseit.

2021. 05. 12.

Elindulnak gyógynövénytúráink!

Idén nem csak a Covid-19 miatt volt kérdéses, hogy mikor indulhatnak el népszerű gyógynövénytúráink, a szokatlanul hűvös tavaszi idő sem kedvezett a kirándulásoknak. Mostanra azonban Bükkszentkereszten is kisütött a nap, így örömmel jelentjük be, hogy megkezdődhet a jelentkezés az egynapos és a háromnapos gyógynövénytúrákra.

2021. 05. 17.

Refluxbetegség (gastrooesophagealis reflux – GERD)

A reflux a leggyakoribb emésztési probléma, Magyarországon minden második embert érint. A megbetegedésre hajlamosít a tartós stressz, a túlsúlyosság, a dohányzás és a mozgásszegény életmód.

2020. 12. 01.

Pajzsmirigy alulműködés – hypothyreosis

Korábban összeállítottunk egy étrendet azoknak, akik pajzsmirigy alulműködésben szenvednek, most pedig orvosi szemmel járjuk körbe a témát.

2020. 10. 01.

Véralvadás – vérzés és trombózis

Ebben az írásban arról beszél a hematológus szakorvos, hogy milyen betegségek okozhatnak vérzékenységet (1.rész), illetve mitől alakulhat ki a trombózishoz vezető vérrög (2. rész).

2021. 07. 15.

Forró nyár, hideg tea

Kint tombol a kánikula, így még fontosabb odafigyelni szervezetünk folyadékpótlására. A cukros üdítőktől csak szomjasabbak leszünk, így kiváló választás, ha a víz mellett, inkább egészséges, hűsítő gyógyteákat kortyolgatunk.

2021. 07. 01.

Gyógynövények a bőr védelmében

A bőrünk egyik legfontosabb funkciója szervezetünk külső behatásoktól való védelme. Ezért is szükséges, hogy kellő figyelmet szánjunk – főleg nyáron – megóvására. Nézzük meg, milyen gyógynövényekkel tudunk természetes biztonságot nyújtani bőrünknek.

2021. 06. 16.

A pótolhatatlan vér

A vér semmivel sem pótolható. Nem véletlenül helyeződik nagy hangsúly a Véradók világnapjára, mely június 14-e. Ezen a napon fejezzük ki tiszteletünket azok iránt, akik önzetlenül adják vérüket, rászoruló embertársaik megsegítésére.

2021. 07. 01.

Sportolhat a cukorbeteg? Sportoljon a cukorbeteg!

Gyakran felmerül a kérdés egyes betegségekkel kapcsolatban, hogy mit lehet, illetve mit nem lehet csinálni mellette. Így van ez a cukorbetegség és a sportolás kapcsolatának esetében is. Következő cikkünkben ennek járunk utána.

2021. 06. 01.

Hasznos tartalommal bővül a diabess.hu felülete, „Alapvető kérdések a cukorbetegségről” címmel

Egy cukorbetegben, főleg, akinél frissen diagnosztizálták a betegséget, rengeteg kérdés merülhet fel a betegségről, kezeléséről. Mi összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket és dietetikus szakértőnk meg is válaszolta őket.

2021. 02. 01.

Könnyed receptek az újévi életmódváltáshoz

Lassan, de biztosan jövünk ki a télből. Ilyenkor mindenki kezd észbe kapni, hogy ideje felhagyni a decemberben és januárban megszokott felelőtlen étkezésekkel.

2021. 04. 15.

Gyuri bácsi ma 93 éves

93 év nagyon hosszú idő. Édesapám, Gyuri bácsi épp ennyi lett a mai napon.

2021. 01. 04.

Újévi köszöntés

Még soha nem volt ilyen nehéz újévi köszöntőt írnom..

2020. 04. 01.

Gyuri bácsi is otthon marad

92 éves lesz néhány héten belül, jócskán benne van a veszélyeztetett korosztályban. Önkéntes karanténban él 2 hete, nem megy sehová, lemondta előadásait, tanácsadásait.

2021. 08. 04.

Gyulladásos bélbetegségek

A gyulladásos bélbetegségek sokunk mindennapjait megnehezítik. Augusztusi cikkünkben a Crohn-betegség okait és kezelésének lehetőségeit járjuk körbe.

2021. 06. 16.

Mintaétrend PCOS esetén

A PCOS jelentése policisztás ovárium (petefészek) szindróma. Ez a betegség a meddőség egyik leggyakoribb oka is lehet. Dietetikusunk most elmondja milyen étrend segíthet ilyen probléma esetén.

2021. 05. 03.

Cukorbetegség étrendi kezelése

A cukorbetegség kezelésében az egyik legfontosabb tényező a megfelelő táplálkozás. Ehhez pedig célszerű, ha szakember véleményét kérjük, aki segíthet nekünk egy helyes cukorbeteg étrendet összeállítani. Ezt betartva, valamint aktív mozgással a cukorbetegség karban tartható.

2021. 05. 17.

Irány a természet, várnak a gyógynövények!

A május nem csupán az ébredező nyár előfutára, de több, hasznos és közkedvelt gyógynövény is ekkor virágzik. A cikkünkben összegyűjtöttük a május-júniusban nyíló, legkedveltebb gyógynövényeket, valamint pár fontos szabályt, melyeket érdemes betartani, mielőtt gyűjtő útnak indulnánk.

2021. 04. 15.

“Ha nem volnának méhek, az emberiség 4 év alatt kipusztulna.” Albert Einstein

Oly kevés szó esik a földi élet egyik legfontosabb, létfenntartó apró állatkáiról, a méhekről, pedig évezredek óta fontos szerepük van az ökológiai körforgás fenntartásában.

2021. 02. 15.

Az év gyógynövénye

2021-ben az év gyógynövénye a fekete nadálytő lett.