Egy hosszú tél után mindannyian vágyakozunk a nyár után. Egy hosszú és egyre forróbb nyár után mindig sóvárgunk a kicsit enyhébb, esősebb ősz után. Az idei nyár sem volt kedvesebb vagy könyörtelenebb itt, a Bükkben, mint az az utóbbi időben megszokott. Gyuri bácsi háza táján gyorsan eltelik a nyár. Szeptemberben már olyan távolinak tűnik a május, mintha egy év telt volna el. Májusban még sokszor olyan hideg volt a Bükkben, hogy Gyuri bácsiék kabátban vágták a galagonyát. Eső is sok volt, az akácot kétszer olyan hosszú ideig kellett szárítani, mint tavaly. Lassan melegedett a június, de nagyon hamar virítani kezdett az orbáncfű. Kétszer is virágzott idén a közönséges galaj.

Frissen szedett galagonya – a szívek gyámolítója

Frissen szedett galagonya – a szívek gyámolítója

A rapszodikus időjárás ellenére Gyuri bácsinak és munkatársainak sikerült a tervezett mennyiségű gyógynövényt megszedni: „A növényeinket sikerült begyűjteni, szépen aprítani és szárítani. Arra vár a több száz zsák, hogy szorgos kezek becsomagolják a növényeket. Minden évben törekszünk arra, hogy ne csak tartsuk a minőséget, amit megszoktak tőlünk, hanem javítsuk is. Nagyon büszkék vagyunk a növényeinkre és a csapatunkra is, akik egész nyáron azon dolgoznak, sokszor kora reggeltől késő estig, hogy legyen elég növény a raktárban. Könyörtelenül válogatjuk a friss növényt, csak a legszerencsésebbek kerülnek az Önök csészéibe.” – meséli Kádár Zsófia, Gyuri bácsi unokája, a szedés egyik vezetője.

Gyuri bácsi

A nyár eltelt, várnak ránk a meleg és az esős őszi napok, a természet átalakul, a fák levelei napról napra öltik fel gyönyörű őszi ruházatukat. Egyre több időt töltünk a házainkban. Készülünk az immunrendszer erősítésére. Egyre többször vágyunk meleg teára, hogy felmelegítse testünket, lelkünket. Gyönyörködünk és csodáljuk a természetet, hogy zokszó nélkül ennyi mindent adott a nyáron, és van miből meríteni az őszi, s majd a téli napokon.

Az ősszel is üde, szép Bükk

Az ősszel is üde, szép Bükk

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg:

Megosztás Facebook-on Megosztás G+-on Megosztás e-mailben

Ha tetszett a cikk, ossza meg:

Megosztás Facebook-on Megosztás Messenger-en Megosztás G+-on Megosztás e-mailben

A gyorgytea.hu weboldal cookie-kat, azaz sütiket használ azért, hogy Önnek a weboldal használata során a legjobb szolgáltatásokat tudjuk nyújtani. A weboldalunkon történő böngészéssel hozzájárul a sütik használatához. Kattintson ide, hogy többet megtudjon a sütikről!

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás